
Για τον σχεδιασμό της τελευταίας της τσάντας, η Maria Grazia Chiuri ανέτρεξε για έμπνευση στα αρχεία του Dior και συγκεκριμένα, σε ένα αγαπημένο κατοικίδιο ζώο του θρυλικού ιδρυτή του οίκου.
Ο σκύλος του Christian Dior, Bobby, δάνεισε το όνομά του σε πολλά σχέδια καθ 'όλη την ιστορία του brand, ενώ αρχικά το «Bobby» καθόριζε το στυλ μιας tailored skirt suit. «Κάθε συλλογή μου περιλάμβανε ένα κομμάτι που ονομαζόταν Bobby και προοριζόταν για την επιτυχία» έγραψε ο Dior στα απομνημονεύματά του.
Το πιστό κατοικίδιο ενέπνευσε επίσης ένα μπουκάλι αρώματος περιορισμένης έκδοσης, σχεδιασμένο από τον Fernand Guery-Colas στη δεκαετία του 1950. Τώρα, για το 2020, ο Bobby έχει μετενσαρκωθεί ως μια κομψή νέα τσάντα. «Το background μου είναι ο σχεδιασμός αξεσουάρ» είπε η Grazia Chiuri, εξηγώντας πώς έγινε η νέα τσάντα. «Τα αξεσουάρ παραμένουν βασικό μέρος των έργων μου και ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για το αντικείμενο που είναι τόσο σημαντικό στη ζωή κάθε γυναίκας: την τσάντα. Ένα είδος επέκτασης του σπιτιού κάποιου. Ένας πιστός σύντροφος».
Δείτε μια ανάρτηση για το αγαπημένο κατοικίδιο του Κριστιάν Ντιόρ: