Το όνομα ενός Έλληνα, του Βαγγέλη Ανδρικόπουλου, φιγουράρει στη λίστα του Forbes "30 κάτω των 30" – Ευρώπη – Χρηματοοικονομικά 2019.

Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος είναι λοιπόν ένας από τους τριάντα νέους κάτω των τριάντα που κατάφερε να μπει στη αντίστοιχη λίστα του κορυφαίου, επιχειρηματικού εντύπου και είναι απόφοιτος του University of Westminster και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτο Πειραιά

Όπως αναφέρει το Forbes, ο 28χρονος Έλληνας αυτή τη στιγμή εργάζεται ως αναλυτής στην Outlier Ventures, μια πλατφόρμα Venture Capital η οποία επενδύει και χτίζει το web 3.0. 

Εργάζεται στον τομέα του blockchain technology, της τεχνητής νοημοσύνης και του «internet of things» και ο ίδιος δηλώνει «παθολογικά περίεργος», ενώ, σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει εργαστεί και σε εταιρείες όπως η Virgin, στην οποία κατείχε τη θέση του Virgin Startup Mentor. 

Αυτή είναι η τέταρτη ετήσια λίστα "30 Under 30 Europe", με συνολικά 300 νέους σε 10 κατηγορίες, από 34 ευρωπαϊκές χώρες και άλλες 22 χώρες εκτός της Ευρώπης. Το τελικό αποτέλεσα, όπως σημειώνει το Forbes, είναι μια συλλογή από γενναίους νέους με διάθεση να αναλάβουν ρίσκα που φέρνουν νέες ιδέες στην Ευρώπη.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής: Τέχνη και Πολιτισμός, Χρηματοοικονομικά, ΜΜΕ και Μάρκετινγκ, Επιστήμη και Υγεία, Επιχειρηματίες του Κοινωνικού Τομέα, Αθλητισμός και Παιχνίδια, Τεχνολογία, Λιανικές Πωλήσεις και Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Μεταποίηση και Βιομηχανία και Ψυχαγωγία.

 

TAGS