ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε μια χώρα λευκών»: Η συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μεγαλώνοντας στα Σεπόλια δεν αντιμετώπισε μόνο και το ρατσισμό αλλά και την πείνα. Η οικογένεια έφτασε σε σημείο να αναζητά φαγητό στα σκουπίδια.

«Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε μια χώρα λευκών»: Η συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη φυλετική ταυτότητα και τον ρατσισμό, που αφηγείται τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του στην Ελλάδα, παρουσίασε το αθλητικό μέσο Bleacher Report. «Την πρώτη φορά που είδα έναν μαύρο άντρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ένα καλό αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Σοκαρίστηκα με αυτό. Άλλαξε η οπτική μου γιατί σκέφτηκα, η χώρα μου δίνει αληθινές ευκαιρίες σε έγχρωμους και γενικά σε όσους δεν κατάγονται από εδώ;» λέει ο MVP του NBA σε συνέντευξή του, ενώ παρακάτω προσθέτει: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών ανθρώπων και είναι δύσκολο για ανθρώπους με τον τύπο της επιδερμίδας μου. Πηγαίνεις σε γειτονιές και σε αντιμετωπίζουν αρνητικά, με ρατσισμό».

Στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε φαινόμενα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής, φωτίζει όμως και περιπτώσεις ανθρωπιάς, συστήνοντάς μας για παράδειγμα τον κύριο Γιάννη, ιδιοκτήτη ενός καφέ που κάθε πρωί έδινε ένα σάντουιτς στα παιδιά της οικογένειας Αντετοκούνμπο για να μη ζαλιστούν στο σχολείο. Γιατί μια από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν και η πείνα. Ωστόσο εκείνος ο άνθρωπος για την καλόκαρδη χειρονομία του είχε αντιμετωπίσει αντιδράσεις: «Τι δίνεις στα μαυράκια;» του έλεγαν.

«Την πρώτη φορά που είδα έναν μαύρο άντρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ένα καλό αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Σοκαρίστηκα με αυτό»

Γείτονες της οικογένειας στα Σεπόλια λένε ότι κάποιες φορές οι Αντετοκούνμπο έβγαιναν αργά το βράδυ από το σπίτι, για να μην τους βλέπουν, και έψαχναν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε και να επιβιώσουν. «Οι γονείς μας αγωνίζονταν καθημερινά για εμάς» θυμάται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, «έκαναν ό,τι μπορούσαν για αυτή την οικογένεια, ακόμα και αν αυτό ήταν το να πωλούν πράγματα στο δρόμο».

Οι γονείς των αδερφών Αντετοκούνμπο ήρθαν από τη Νιγηρία και γνωρίστηκαν στη διαδρομή για την Ελλάδα. «Δεν βρίσκεις δουλειά εδώ αν είσαι μετανάστης» λέει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, «αλλά ο μπαμπάς μου ήθελε πραγματικά να ζήσουμε εδώ, γιατί είπε ότι ο ελληνικός πολιτισμός και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα ήταν πολύ καλά για εμάς».

Οι γονείς τους αποζημιώθηκαν για τις προσπάθειές τους καθώς, όπως σχολιάζει στο τέλος του ντοκιμαντέρ ο παλιός προπονητής του Γιάννη, Σπύρος Βελλινιάτης, «Όλοι όσοι ζουν στην πίσω αυλή, ακόμα και αν δεν απειλούνται λόγω της φυλής τους, μέσα από τον Γιάννη βρήκαν την περηφάνια που είχαν ανάγκη».

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.