Ο μεγάλος νικητής του GNTM 3, Ηρακλής Τσουζίνοφ, δεν είναι μόνο ένας άντρας με εξωτική ομορφιά, αλλά και ένας άνθρωπος με εκπληκτική δύναμη, που πηγάζει από το δύσκολο παρελθόν του. Το 20χρονο μοντέλο με καταγωγή από τη Ρωσία και τη Γουινέα ζει στην Ελλάδα από οκτώ ετών και αντικατέστησε το πραγματικό του όνομα (Ιμπραχίμ), που γινόταν μία ακόμη αφορμή για να πέφτει θύμα bullying, με εκείνο του αγαπημένου του ήρωα της ελληνικής μυθολογίας.

Σε ένα παλαιότερο επεισόδιο του GNTM ο νικητής, που αποχώρησε στις αρχές Νοεμβρίου λόγω μιας κακής στιγμής αλλά επέστρεψε ξανά, ανάμεσα σε τέσσερις παλιούς παίκτες, και εθεωρείτο από την αρχή φαβορί, αφηγήθηκε τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής του, που αντί να τον καταβάλει τον σκληραγώγησε. Τόνισε την αδυναμία που έχει στη μητέρα του, με καταγωγή από τη Ρωσία, αλλά και το τραύμα που προκάλεσαν η πατρική εγκατάλειψη και η μετανάστευσή του από χώρα σε χώρα σε πολύ μικρή ηλικία.

Όπως είχε πει, συγκεκριμένα: 

«Μεγάλωσα σκληρά. Μεγάλωσα στην κακοποίηση, στο ρατσισμό και στο bullying, τα πέρασα όλα αυτά. Είμαι ευγνώμων, γιατί με έκαναν αυτό που είμαι. Θεωρώ ότι είμαι ξεχωριστός, διαφορετικός. Επειδή είμαι διαφορετικός, μαύρος, υπήρχε και αυτό το bullying. Τους αρέσει να βλέπουν αυτό το διαφορετικό να πληγώνεται. Τους αρέσει να επιβάλλουν μια δύναμη. Δηλαδή, βλέπουν έναν μαυρούλη και λένε, ας τον δούμε σε διαφορετικές καταστάσεις. Ας τον πετάξουμε λίγο στον λάκο με νερό. Ας τον βρέξουμε λίγο. Ας του σκίσουμε τα ρούχα. Κι αυτό με σκληραγώγησε και είμαι αυτό που είμαι τώρα, διαφορετικά δεν θα είχα επιζήσει. Δεν έχει τύχει να μιλήσω με τη μητέρα μου, φοβόμουν να την πληγώσω. Γιατί η μητέρα μου για μένα είναι πολύ τοπ, έχει περάσει πάρα πολλά».

«Βλέπουν έναν μαυρούλη και λένε, ας τον δούμε σε διαφορετικές καταστάσεις. Ας τον πετάξουμε λίγο στον λάκο με νερό. Ας τον βρέξουμε λίγο. Ας του σκίσουμε τα ρούχα»

Συνεχίζοντας την αφήγηση, για το οικογενειακό παρελθόν του, ο Ηρακλής πρόσθεσε:

«Ζούσαμε Γερμανία με τη μαμά μου. Αποφασίσαμε να φύγουμε. Μεταναστεύσαμε από χώρα σε χώρα, μέναμε σε φίλους, σε σπίτια όπου να ‘ναι. Γενικά όλη αυτή η φάση της μετανάστευσης είναι πολύ έντονη για μένα, μου έμαθε πολλά πράγματα.

»Η μάνα μου για εμένα είναι η ήρωάς μου [λέει κλαίγοντας ο Ηρακλής]. Έχει κάνει τόσα για μένα και έχουμε περάσει τόσα. Μια γυναίκα να μεγαλώνει έναν άντρα χωρίς πατέρα είναι, νομίζω, άλλο level. Και παρόλο που έχει κάνει τόσα, δεν ανταπέδιδα ανάλογα. Ακόμα και το πιο απλό πράγμα, να της πω “σ’ αγαπώ”, που δεν μου βγαίνει τόσο εύκολα. Είναι φουλ μηδαμινό, δεν είναι κάτι να της πω ένα σ’ αγαπώ. Ο πατέρας μου ήταν πολύ δειλός, αλλά άλλος ένας λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι να με γνωρίσει λίγο ο κόσμος, να ακουστώ λίγο πέρα από την Ελλάδα, ώστε να καταλάβει τι άφησε, να καταλάβει το λάθος του». 

Δείτε το επεισόδιο όπου αφηγείται τα δύσκολα παιδικά χρόνια του:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS