Το 2014 ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ετοιμαζόταν να ξανασυναντήσει τους Τερμίτες επί σκηνής, αν και για μία και μοναδική συναυλία, τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο. Με αυτή την αφορμή, είχε μιλήσει στην Κατερίνα Λυμπεροπούλου και το The Toc για τα παιδικά του χρόνια, τη διαδρομή του στη μουσική, αλλά και για τη σχέση αγάπης-μίσους που αναπτύσσει ένας καλλιτέχνης με το κοινό του. «Μια περίεργη σχέση, που έτσι πρέπει να 'ναι κιόλας» είπε στη δημοσιογράφο. «Άνθρωποι οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί σε κάποιους, σε κάποιους άλλους είναι ιδιαίτερα αντιπαθείς. Πρέπει να 'σαι μια μετριότητα και μες στη μετριότητα δεν ασχολείται κανείς μαζί σου».

Μόνο μετριότητα δεν ήταν όμως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, και παράλληλα ένας από τους πιο αγαπητούς δημιουργούς και ερμηνευτές. Ένας «αιώνιος τρελός» όπως λέει στη συνέντευξή του, σε ερώτηση αν παραμένει «Τερμίτης». Ένας λάτρης της μουσικής, κυρίως, που πιτσιρικάς ακόμα έδωσε τα «λεφτά από τα κάλαντα» για να αγοράσει τον δίσκο «Help» των Beatles. Τα «Σκαθάρια» πολλά χρόνια μετά θα ενέπνεαν την ονομασία του ιστορικού πλέον γκρουπ του.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μαχαιρίτσας αναφέρεται επίσης σε προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής που καθόρισαν την πορεία του, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Πετρίδης, αλλά και για τα «ανήσυχα» σχολικά χρόνια του, όταν είχε φάει αποβολή γιατί χτύπησε έναν καθηγητή που του τραβούσε τα μαλλιά, «στην απελπισία μου πάνω». Ανέκαθεν ένας επαναστάτης με αιτία.

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη που είχε δώσει στο The Toc:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS