Ο αστικός μύθος λέει πως λίγες μόλις ημέρες πριν ανακοινώσουν το διαζύγιο τους ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν τσακωθεί άγρια μέσα σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Αιτία φημολογείται πως ήταν η άσχημη συμπεριφορά του Πιτ απέναντι στα έξι παιδιά τους, αλλά και ο εθισμός του στο αλκοόλ, μία κατάσταση που με το πέρασμα του χρόνου έκανε την κοινή ζωή τους ζευγαριού βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το κοντινό περιβάλλον του ηθοποιού υποστήριξαν πως η συνύπαρξη με την Αντζελίνα ήταν μία συνεχόμενα ανυπόφορη κατάσταση που οδήγησε τον Μπραντ στο ποτό και ότι ο γάμος μαζί της έβγαζε από μέσα του την χειρότερη πλευρά του εαυτού του.

Τόσο ο ίδιος όσο και εκείνη έχουν αρνηθεί να επιβεβαιώσουν, αλλά και να διαψεύσουν, το φημολογούμενο περιστατικό στο αεροπλάνο, όπως και να μπουν σε λεπτομέρειες σχετικά με τους αληθινούς λόγους του χωρισμού τους. 

Παρόλα αυτά, ο Μπραντ Πιτ, που τον τελευταίο χρόνο βλέπει την καριέρα του να αγγίζει νέα, τεράστια μεγέθη, έχει παραδεχθεί πως αντιμετώπισε πράγματι πολύ σοβαρό πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ  (και άλλες ουσίες) και πως έδωσε μία σκληρή μάχη για να το ξεπεράσει, αμέσως μετά τον χωρισμό του από την διάσημη ηθοποιό, με την οποία ήταν ζευγάρι από το 2006.

Με θάρρος, ειλικρίνεια και γενναιότητα, και θέλοντας να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να μπουν στη μάχη της απεξάρτησης από το αλκοόλ, ο Πιτ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την επιτυχημένη προσπάθεια του, παραδεχόμενος που έφτασε στο χειρότερο, το πιο σκοτεινό σημείο της ζωής του.

Ο πρωταγωνιστής του «Κάποτε Στο...Χόλιγουντ», μάλιστα, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε για ενάμιση χρόνο στα προγράμματα των Ανώνυμων Αλκοολικών στο Λος Άντζελες και πως αυτού του είδους η ομαδική  θεραπεία ήταν εκείνη που τον βοήθησε στο να μείνει μακριά από το ποτό.

«Θαυμάζω και σέβομαι βαθιά τους ανθρώπους που έρχονται εκεί και λένε ανοιχτά την ιστορία της ζωής τους, τον πόνο τους, το πώς τελικά κατάφεραν να νικήσουν τον εθισμό τους,» είπε ο Πιτ στους New York Times, συμπληρώντας ότι ένιωθε πραγματικά άνετα να μιλήσει μπροστά σε άγνωστους για τα προσωπικά του θέματα, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν τίποτα στον Τύπο.

«Είναι ένα ασφαλές μέρος, όπου δεν σε κρίνει κανείς και δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου,» κατέληξε ο ηθοποιός που έχει ξεπεράσει τελείως τον εθισμό του και διανύει την πιο δημιουργική ίσως περίοδο της επαγγελματικής του ζωής.

Mε πληροφορίες από τον Independent

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS