Ο Καρλ Ότο Λάγκερφελντ ήταν Γερμανός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος. Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. 

Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1933 στο Αμβούργο και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2019, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

O γερμανογάλλος (γερμανικής καταγωγής και γαλλικής ανατροφής) οραματιστής πέρασε από το σχεδιασμό ρούχων, τη φωτογραφία και την ενασχόληση με την τέχνη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Chanel όπου και βασίλευε από 1983. Έχοντας στο παλμαρέ του αναρίθμητους συνασπισμούς με τα ηχηρότερα των ονομάτων της μόδας, όπως τον σχεδιασμό παπουτσιών για τον Charles Jourdan, τον σχεδιασμό πουλόβερ για τον Ballantyne, τον σχεδιασμό τζιν για τη σειρά Lagerfeld Gallery by Diesel, την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Fendi από το 1965, την σειρά ρούχων για την H&M το 2004, τα ρούχα της Carmen στην ταινία Callas Forever του 2002 σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, τις εμφανίσεις της Madonna για την παγκόσμια περιοδεία της το 2004 Re-Invention Tour, της Kylie Minogue για την περιοδεία της Showgirl και τόσα άλλα το μόνο που είχε απομείνει ήταν να περάσει στον κόσμο των τεσσάρων διαστάσεων, να γίνει δυαδικό ολόγραμμα. 

Στην τελευταία του συνέντευξη για τη ζωή του στο κανάλι του CNBC μιλάει για τα παιδικά του χρόνια: «Δεν υπήρχε τίποτα αντικανονικό στην παιδική μου ηλικία. Ήταν πολύ απλά τα πράγματα. Το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω από αυτήν, να μεγαλώσω. Κλεινόμουν και σχεδίαζα. Ή διάβαζα. Δεν είχα επαφή με τις αδερφές μου. Οι γονείς μου ήταν οκέι με αυτό, από τη στιγμή που δε δημιουργούσα προβλήματα» λέει.

«Η μητέρα μου ποτέ δεν έδειξε να χαίρεται ιδιαίτερα για την επιτυχία μου. Φορούσε πάντοτε ρούχα της Sonia Rykiel» συμπληρώνει.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή του:

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS