Σοκ έχει προκαλέσει στον παγκόσμιο χώρο της μοδας η είδηση του θανάτου του διάσημου, Ιάπωνα σχεδιαστή Kenzo Takada, του ανθρώπου που, όπως όλοι συμφωνούν, έφερε την γιαπωνέζικη μόδα στο Παρίσι, που έμαθε τον πλανήτη να ντύνεται με την δική του, μοναδική αισθητική.

Με αφορμή την είδηση του χαμού του, από κορονοϊό σε ηλικία 81 ετών, ο Έλληνας σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας έκανε μία υπέροχη ανάρτηση φόρο-τιμής στον ιδρυτή του οίκου Kenzo, ποστάροντας μία παλιά του φωτογραφία από την δεκαετία του '90. 

Σε αυτή τον βλέπουμε να φοράει ένα εντυπωσιακό παλτό με γούνινο γιακά με την υπογραφή του διάσημου οίκου Κenzo, ένα ξεχωριστό item που, όπως γράφει ο ίδιος, αγόρασε στο Παρίσι το 1986 κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας εκείνης της χρονιάς

«Αυτός είμαι εγώ. Μην δίνετε σημασία στα μαλλιά, τα γυαλιά, το τσιγάρο. Απλά δώστε προσοχή στο Kenzo παλτό μου με γούνινο γιακά που αγόρασα από το Παρίσι, κατά τη διάρκεια του fashion week το 1986» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Ζούλιας. Στη συνέχεια ο σχεδιαστής μόδας αναφέρει ότι αυτό το παλτό αποτέλεσε έμπνευση για το βιβλίο της Ρέας Βιτάλη «Το παλτό μου μαμά», το οποίο αφηγείται τη ζωή του Ελληνα σχεδιαστή μόδας.

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Ζούλια:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS