Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε σκληρά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, αλλά ίσως η ψυχολογία του να ήταν επιβαρυμένη και από μια τραγική απώλεια που συνέβη ακριβώς πριν από τον αγώνα: τον θάνατο της αγαπημένης του γιαγιάς. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα σε διαφορετική περίσταση, αν και το γεγονός που έφτασε μέχρι εκεί ήταν από μόνο του μια τεράστια επιτυχία.

«Πέντε λεπτά πριν μπω στο γήπεδο, η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή της. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία να δώσει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη κανενός άλλου ανθρώπου»

Μάλιστα η πρώτη ανάρτηση που έκανε ο 23χρονος τενίστας μετά τον αγώνα ήταν για εκείνην, για την οποία εκφράστηκε με τα πιο τρυφερά λόγια. Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Η ζωή δεν είναι μόνο νίκες ή ήττες. Είναι να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της είτε μόνος σου είτε με άλλους. Να ζεις με νόημα, χωρίς δυστυχία και εξαθλίωση. Είναι σημαντικό να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο γήπεδο, η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή της. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία να δώσει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη κανενός άλλου ανθρώπινου όντος από όσα έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να έχεις περισσότερους ανθρώπους όπως εκείνη σε αυτό τον κόσμο. Γιατί οι άνθρωποι όπως αυτή σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από τη μέρα, τις συνθήκες ή την κατάσταση, αυτό το παιχνίδι είναι αφιερωμένο σε εκείνη και μόνο σε εκείνη. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς εκείνον, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό».

Δείτε τη νέα ανάρτηση:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: REUTERS/Benoit Tessier
 

TAGS