Ραντεβού με 54 άνδρες μέσα σε εννέα μήνες είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα. Για τη φωτογράφο Natasha Caruana, ήταν επίσης ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ. Η Natasha ζει και εργάζευται στο Λονδίνο και έθεσε τον εαυτό της απέναντι στην πρόκληση να ανακαλύψει πώς η τεχνολογία καθορίζει τις σχέσεις σήμερα. Έτσι γράφτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες γνωριμιών και συναντήθηκε με διάφορους παντρεμένους άνδρες, για πάνω από 80 φορές σε πολλές τοποθεσίες του Λονδίνου, ενώ όλοι τους γνώριζαν ότι θα φωτογράφιζε τον χρόνο τους μαζί της, υπό την μορφή ενός ντοκιμαντέρ. «Με κάθε έναν από τους άντρες αυτούς είχα απευθείας συνομιλίες online, για βράδια ολόκληρα, κατόπιν τηλεφωνικές και στη συνέχεια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο», εξηγεί η φωτογράφος, σημειώνοντας ιδιαίτερη δυσκολία στην εξακρίβωση των πραγματικών τους ονομάτων, αφού όλοι είχαν υιοθετήσει ψεύτικα ονόματα. «Βρισκόμουν σε μια διαρκή σύγχυση, ειδικά προς το τέλος, όταν πια συναντούσα μέχρι και τέσσερις άντρες την ημέρα» συνεχίζει η Natasha.

Με ένα τόσο συγκινητικά φορτισμένο έργο στα χέρια της, η καλλιτέχνης καθόρισε σαφή τα όρια, για τον εαυτό της, από την αρχή, εξηγώντας: «Συχνά βρισκόμουν απέναντι σε έναν άνδρα που αισθανόταν σαφώς πολύ άβολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τράβηξα καμία φωτογραφία. Ωστόσο, με έναν από τους μνηστήρες, ξεπέρασα εγώ τα όρια. Πήγαμε στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και περνούσα τόσο καλά που κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχα ξεχάσει να ενεργοποιήσω τη συσκευή ηχογράφησης» λέει αναφερόμενη στον κοριό που είχε πάντα μαζί της, στην τσάντα της, ως προστασία. «Ήμουν πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου ώστε να μην εμπλακώ συναισθηματικά με κανέναν από τους άνδρες και τις ιστορίες τους. Άλλωστε είχα μια μακροχρόνια σχέση καθ' όλη τη διάρκεια του πρότζεκτ, η οποία με βοήθησε να διατηρήσω τις ισορροπίες».

Μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ η Caruana διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνδρες ωθούνταν σε αυτές τις συναντήσεις από τη μοναξιά και όχι το σεξ, μια διαπίστωση που γκρεμίζει πλήθος ερευνών, που θέλουν τους άντρες πολυγαμικούς και άπιστους. «Βρήκα άνδρες που θέλανε περισσότερο ένα σύμβουλο γάμου παρά ένα φλερτ. Δεν επεδίωκαν να μιλήσουμε για εμάς, αλλά για τη σύζυγό τους. Το πρότζεκτ φέρνει στο προσκήνιο ενδιαφέροντα θέματα ηθικής και ρόλους εξουσίας. Σε όλη αυτή την υπόθεση οι άνδρες εξαπατούσαν τις συζύγους τους κι εγώ εξαπατούσα αυτούς, χωρίς όμως ίχνος προσωπικής επίθεσης. Ήθελα μόνο να εξερευνήσω τα όρια της απιστίας» λέει η Caruana, η οποία τώρα ψάχνει για το νέο της πρότζεκτ ζευγάρια που έχουν βιώσει και ξεπεραστεί με επιτυχία την απιστία.

TAGS