ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ελληνικό τζιν με κρίταμο, μπαχαρικά και φύλλα μυρτιάς παράγεται στην Εύβοια από τρεις γυναίκες

Το Grace Gin έχει και το όνομα και τη χάρη.

Το ελληνικό τζιν με κρίταμο, μπαχαρικά και φύλλα μυρτιάς παράγεται στην Εύβοια από τρεις γυναίκες

«Οι Τρεις Χάριτες στην ελληνική μυθολογία ήταν οι θεότητες της γοητείας, της ομορφιάς και της δημιουργικότητας και συμβόλιζαν τη φύση και τη γονιμότητα. Από αυτές εμπνεύστηκαν τρεις σύγχρονες γυναίκες για να αποστάξουν σε ένα θείο χαρμάνι την ουσία της Ελληνικής Φύσης από τα βουνά ως τη θάλασσα».

Η πολλά υποσχόμενη εισαγωγή στο Grace gin δικαιώνεται πρώτα σε οπτικό επίπεδο. Ένα διάφανο μπουκάλι με καλαίσθητο logo και τρεις γυναίκες της βικτωριανής εποχής που κρατούν τα βότανα και τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που περιέχει. Συνειρμικά, θυμίζουν τις περήφανες επαναστάτριες σουφραζέτες. Το εγχείρημά τους, πάντως, είναι και περήφανο και επαναστατικό.

Το ελληνικό τζιν με κρίταμο, μπαχαρικά και φύλλα μυρτιάς παράγεται στην Εύβοια από τρεις γυναίκες
Την καλαίσθητη και ιδιαίτερη συσκευασία επιμελήθηκε η Milk

Στην πραγματική ζωή, όλα ξεκίνησαν όταν η Κατερίνα και η Χαρά Κατσού από την ποτοποιία Άβαντες γνώρισαν τη Λίλα Δημοπούλου και τον John Cowden (στο ολοκληρωμένο σενάριο υπάρχει και ένας άνδρας) από την LKC Premium Drinks. Σύντομα, μια τρελή ιδέα άρχισε να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος μεταξύ τους: να δημιουργήσουν ένα ελληνικό τζιν, με ιδιαίτερο χαρακτήρα που να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια αναγνωρισμένες ετικέτες του εξωτερικού.

Την τρέλα της ιδέας, ακολούθησε η τρέλα της δημιουργικότητας. Η Χαρά ερεύνησε 50 βότανα και στοιχεία της ελληνικής φύσης, ώσπου κατέληξε σε εκείνα που δε θα έδιναν στο ποτό μόνο ελληνική ταυτότητα, αλλά και κάτι από την προσωπικότητα των δημιουργών του. Τα 5 στοιχεία που πέρασαν στον τελικό της απόσταξης ήταν ο άγριος κρίταμος- ένα μοναδικό βοτανικό στοιχείο το οποίο το συλλέγουν από ένα μικρό νησάκι βόρεια της Κρήτης- τα φύλλα μυρτιάς, ο σκίνος, τα άνθη πορτοκαλιάς και oι φλούδες εσπεριδοειδών από την Εύβοια. Ένας νοητός χάρτης αρωματικής ελληνικότητας.

O John Cowden και η Λίλα Δημοπούλου

Αν περνούσαμε το Grace Gin από ακτινογραφία τι θα βρίσκαμε; Μια ακτινογραφία μπορεί να μας δείξει πολύ καλά τον σκελετό και τα πολύ βασικά στοιχεία ενός αντικειμένου. Εάν λοιπόν ακτινογραφούσαμε το Grace θα διαπιστώναμε ότι έχει –εκτός από τα ελληνικά βότανα- όλα τα βασικά συστατικά ενός εξαιρετικά premium Gin, όπως άρκευθος , κάσια, ριζες αγγελικής και ίριδας , κόλιανδρο και κάρδαμο. Επιπλέον έχει υποστεί διαδικασία διπλής απόσταξης και σε συνδυασμό με τους υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς έχουμε ένα υψηλής ποιότητας απόσταγμα. Αυτό που δεν θα δούμε με μια ακτινογραφία είναι η αγάπη το μεράκι, οι ιδιαίτερες τεχνικές και ο χρόνος που απαιτείται για την δημιουργία του.

Η καλαίσθητη συσκευασία σε προδιαθέτει για ένα περιεχόμενο διαυγές, φρέσκο και εκλεπτυσμένο. Είναι όμως αυτή η χάρη στη γεύση, που έδωσε το όνομά της στο ποτό; Είναι αστείο μεταξύ μας. Κατά την διάρκεια του project, ο John μας αποκάλεσε τρεις Χάριτες (3 Graces). Ωστόσο, στην δική μας περίπτωση πιστεύουμε ότι το όνομα «δένει» μοναδικά με τον γοητευτικό και χαρισματικό χαρακτήρα του προϊόντος.

Τα ελληνικά στοιχεία του τζιν είναι ο άγριος κρίταμος, τα φύλλα μυρτιάς, ο σκίνος, τα άνθη πορτοκαλιάς και oι φλούδες εσπεριδοειδών από την Εύβοια.

Η γοητεία του Grace Gin δεν άφησε ασυγκίνητους τους λάτρεις του καλού ποτού (και της καλής ζωής) ανά την Ευρώπη. Η ανταπόκριση που είχε, εξέπληξε πρώτα απ΄όλα τους δημιουργούς του. «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο ζαλισμένοι. Στον 1,5 χρόνο ζωής του εξάγεται σε 6 χώρες, το βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας , έχει κερδίσει 3 βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς και αυτή την στιγμή έχουμε πολλές συζητήσεις στο τραπέζι για μελλοντικές συμφωνίες».

Ποιος είναι λοιπόν ο ιδανικός τρόπος να απολαύσει κάποιος το τζιν; Η δική μας πρόταση για το Grace είναι ότι αξίζει να το δοκιμάσεις σκέτο με πάγο και μια φλούδα πορτοκάλι, και αυτό γιατί έχει τόσο έντονα και ιδιαίτερα αρώματα που αποτελεί πρόταση σερβιρίσματος από μόνο του. Κατά τα άλλα, στην αγορά υπάρχουν τόσες διαφορετικές προτάσεις, από το κλασικό Gin & tonic και το Negroni, μέχρι και εξεζητημένες συνταγές με απίστευτα υλικά. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Έλληνες bartenders έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στην διεθνή bartending σκηνή για την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.

Όσο για το μέλλον του Grace gin, οι τρεις Χάριτες έχουν ένα μεγάλο στοίχημα. «Να πείσουμε πρώτα τον Έλληνα καταναλωτή να εμπιστευτεί τα δικά μας προϊόντα και να αποδείξουμε στο εξωτερικό ότι οι ποιοτικές και προσεγμένες δουλειές δεν έχουν σύνορα. Να είναι το Grace η αρχή μιας οικογένειας ποιοτικών Ελληνικών αποσταγμάτων που θα κατακτήσουν μια επάξια θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά αλκοολούχων».

Bρείτε το Grace gin στο Facebook.

Read Next

18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.

Περισσότερα από

Made in Greece

16 Ιουν 2022

"Είμαστε σήμερα οι γυναίκες που είμαστε γιατί υπήρξαν άλλες πριν από εμάς"

Η εικαστικός Μαρία Βαρελά μας μιλά για τη σύγχρονη τέχνη και την απόφασή της να ασχοληθεί με την παράδοση, τις συλλογικότητες των γυναικών και την τεχνολογία.

16 Ιουν 2022

Ο Guardian ψηφίζει τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας με έπαθλο διακοπές

Οι πέντε ομορφότερες που ξεχώρισαν στον καλοκαιρινό διαγωνισμό.

16 Ιουν 2022

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπνέει σήμερα σχεδιαστές και καλλιτέχνες σε όλο τον πλανήτη

Το BBC, αποθεώνει την Ελλάδα και διαβεβαιώνει πως βρισκόμαστε εν μέσω μιας "ελληνιστικής αναγέννησης"

07 Ιουν 2022

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Είναι η ελληνική κουζίνα η νέα διεθνής γαστρονομική τάση;

Η ελληνική κουζίνα εξελίσσεται σε δυναμική διεθνή τάση και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας θα χειροκροτήσουν τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας στις 7 Ιουνίου στο "Makedonia Palace" στη Θεσσαλονίκη.

02 Ιουν 2022

Η νέα καμπάνια του ΕΟΤ: "Ελλάδα, θα θέλεις να μείνεις για πάντα"

Με την αληθινή ιστορία του Όττο on camera απευθείας από τη Μήλο ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν που συμβουλεύει τους επισκέπτες "να προσέχουν γιατί…"

27 Μαϊ 2022

Greekaba: Η capsule συλλογή του Christian Louboutin φέρει έντονα στοιχεία ελληνικότητας

Γαλάζιο και λευκό, σχήματα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική τέχνη, το "μπλε μάτι" αλλά και η διάσημη "Κυρία Τεπενδρή" πρωταγωνιστούν στα νέα κομμάτια του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή.

17 Μαϊ 2022

Γαλάζιες σημαίες: 2η παγκοσμίως σε παραλίες η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέκτησε και φέτος 96 σημαίες σε Αττική, Κρήτη, Ρόδο και Χαλκιδική.

15 Μαϊ 2022

Made in Greece | 15 κομμάτια για να δημιουργήσεις μία καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα από ελληνικά brands

Όλα τα κομμάτια που αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου φέτος το καλοκαίρι από τις νέες συλλογές των ελληνικών brands.

15 Μαϊ 2022

Το ντιζάιν σουβλατζίδικο στη Βαλένθια που θυμίζει ελληνικό νησί

Ένα ελληνικό εστιατόριο στη Βαλένθια με απόλυτα δωρικό ντιζάιν αποθεώνει το γαστριμαργικό μας θησαυρό, το ελληνικό σουβλάκι