
Ο Prince Erotokritos μόλις επέστρεψε στο ατελιέ του στην Αθήνα μετά από ένα μυσταγωγικό ταξίδι ζωής. Στο οδοιπορικό του στις πυραμίδες της Αιγύπτου και στον κόσμο των Φαραώ ανακάλυψε την βαθιά σύνδεση των δυο αρχαίων λαών, των Αιγυπτίων και των Ελλήνων.
Εμπνεόμενος από τους Φαραώ και τη Δυναστεία των Πτολεμαίων, μια βασιλική οικογένεια της Ελληνιστικής Περιόδου, που κυβέρνησε την Αίγυπτο και στους οποίους οφείλεται η διατήρηση ως τις μέρες μας διάσημων αρχαίων μνημείων της Αιγύπτου, ο γνωστός σχεδιαστής ξεκινάει την κολεξιόν του με δημιουργίες με ολομέταξα σουά σοβάζ λακέ σε παστέλ αποχρώσεις αναμεμειγμένες με σανζάν με έντονο χρυσό, εκρού σαλβάρια από μεταξωτό κρεπ συνδυασμένα με παραδοσιακά αξεσουάρ της Αιγύπτου που φέρουν ημιπολύτιμους λίθους, όπως το γνωστό αιγυπτιακό σύμβολο Άνκχ -το κλειδί της αιώνιας ζωής των Φαραώ. Τις εμφανίσεις συμπληρώνουν τα νέμες -καλύμματα κεφαλής, των οποίων τα πτερύγια καταλήγουν στους ώμους και θυμίζουν Φαραώ.
Μετά το ταξίδι εσωτερικής αφύπνισης του Prince Erotokritos στην Αρχαία Αίγυπτο, η ζωή συνεχίζεται καθημερινά δίπλα στον σύγχρονο άνδρα που θέλει να διακρίνεται με υψηλό ποιοτικό κριτήριο σε κάθε τομέα ζωής. Η συλλογή εξελίσσεται με εντυπωσιακά, μεταμοντέρνα casual outfits και κουστούμια που παίζουν σε μια βασική παλέτα με μπλε, μαύρο, λευκό, γκρι αλλά ανατρέπουν την πεπατημένη ακόμη και με πιο αισθαντικό ροζ για τους αντικομφορμιστές που θέλουν μέσα σε ένα τεχνοκρατικό κόσμο να συνεχίζουν να σκέφτονται με την καρδιά.
Προσωπικότητες από διάφορους χώρους δίνουν στην κολεξιόν του Prince Erotokritos την δική τους ενέργεια, φέρνοντας στο stage ένα διαφορετικό χαρακτήρα, όπως ο διάσημος αθλητής κολύμβησης Χαράλαμπος Παπανικολάου, ο Γιώργος Μάνικας, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο Στέλιος Κρητικός του Survivor αλλά και οι Duo Violins (Δημήτρης Ίσαρης και Γιώργος Γαϊτανος) με τα ηλεκτρικά βιολιά τους. Ο καθ’ ένας με τα δικά του ταξίδια.
Όταν είσαι ένας ταξιδευτής πάντα όλοι οι δρόμοι οδηγούν με κάποιο τρόπο πίσω στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της. Επί της ευκαιρίας της χρονιάς 2020 που ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού έτος Μελίνα Μερκούρη και με την ευγενική συμβολή της fashion icon από το Παρίσι, κυρίας Άντας Ηλιοπούλου που προσκάλεσε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ τον Παντελή Κοντογιάννη, ο πρωταγωνιστής της ελληνοαμερικανικής ταινίας του Hollywood «Πρόμαχος» εμφανίζεται στην επίδειξη φορώντας το συλλεκτικό κουστούμι Prince Erotokritos με ρασμίρ μετάξι σε digital εκτύπωση που απεικονίζει τα γλυπτά που απουσιάζουν από τον Παρθενώνα ως δήλωση επαναπατρισμού. Το ύφασμα αυτό είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Prince Erotokritos και η συγκεκριμένη σειρά είναι limited edition και απαρτίζεται από αριθμημένη σειρά κουστουμιών η οποία ήδη διατίθεται στο εξωτερικό.

Ο γνωστός ηθοποιός από τις ΗΠΑ ήταν δικηγόρος, ο οποίος εγκατέλειψε την καριέρα του στην Wall Street για να αφοσιωθεί στο έργο υπέρ της Ελλαδας. Η ταινία Πρόμαχος βασίστηκε στην πραγματική έρευνα που έκανε η δικηγορική εταιρία της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνι για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Μια δράση την οποία εντόνως κοινητοποίησε η Μελίνα Μερκούρη στην εποχή της. Την ώρα που ο Παντελής Κοντογιάννης περπατάει στην πασαρέλα, η φωνή της Μελίνας ακούγεται στο stage να μιλάει για τον πολιτισμό ως περιουσία αναφαίρετη της Ελλάδας και ενώνει τα πάντα.
Μέσα από αυτή την κίνηση δεν δίνεται μόνο η επιθυμία για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και ο επαναπατρισμός Ελλήνων της διασποράς. Η ταινία Πρόμαχος με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα βρέθηκε το 2019 στα καλύτερα του Netflix για ταινίες που παρουσιάζουν νομικές υποθέσεις.
Δείτε τρέιλερ της ταινίας Πρόμαχος:
Και ενώ όλα μας γυρνάνε στο παρελθόν, ο άνδρας της χρονιάς, για τον οίκο Prince Erotokritos μας φέρνει στο εδώ και τώρα. Στο μόνο που δικαιωματικά μας ανήκει. Guest star της επίδειξης είναι ένας Οδυσσέας του σύγχρονου κόσμου. Δεν είναι άλλος από τον Στρατό Τζώρτζογλου, γνωστό για την καριέρα του σε Ελλάδα, Λονδίνο και ΗΠΑ καθώς και επιτυχημένες συνεργασίες του με την Κατρίν Ντενέβ , την Ειρήνη Παππά, τον Κουν.
Ο Στράτος Τζώρτζογλου ξαναντύνεται γαμπρός, με ένα ανατρεπτικό στυλ αυτή τη φορά. Το λευκό φράκο με το κρητικό ζωνάρι που έχει πάνω του χρυσές λεπτομέρειες θυμίζει την Κρήτη, όπου ο Στράτος παντρεύτηκε την Σοφία Μαριόλα αλλά ταυτοχρόνως είναι γενέτειρα του Prince Erotokritos και αποδεικνύει πως ακόμη και η αντρική μόδα μπορεί να φλερτάρει με το φως, όπως το φως του πρώτου αρχαίου πολιτισμού της Κρήτης.