«Η Αλίκη άρχιζε πια να βαριέται πολύ, έτσι καθισμένη στην ακροποταμιά δίπλα στην αδελφή της, και μη έχοντας τίποτα να κάνει. "Βαρέθηκα πια να είμαι ένα τόσο δα πραγματάκι"». Με αυτά τα λόγια και αυτές τις σκέψεις η Alice του Lewis Carol, ένας από τους πιο διάσημους χαρακτήρες της παγκόσμιας, παιδικής λογοτεχνίας (αν μπορεί να πει κάποιος με το χέρι στην καρδιά πως «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων» είναι ένα αμιγώς παιδικό ανάγνωσμα) μπαίνει στην διαδικασία να δημιουργήσει με το μυαλό και την καρδιά της έναν ολότελα άλλο κόσμο, να ζήσει όλες τις θαυμαστές περιπέτειες αυτής της σουρεαλιστής, πολύχρωμης, ακραία φιλοσοφικής, τελικά, ιστορίας.

Ο Λαγός που συνάντησε η Αλίκη στο πανέμορφο παραμύθι του Lewis Carol.

Το βιβλίο που γράφτηκε το 1865 και αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα όλων των εποχών εξαιτίας της πολύκροτης, συμπλεγματικής σχέσης που φημολογείται ότι είχε ο συγγραφέας με ένα πραγματικό 13χρονο κορίτσι, την Alice Pleasance Liddell, έχει αποτελέσει έμπνευση για άλλα μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και ροκ τραγούδια και τώρα γίνεται το αντικείμενο για μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η έκθεση «Αlice: Down the Rabbit Hole» αποτελεί μία υπέροχη εξερεύνηση στα βάθη της μαγικής αφήγησης του Κάρολ, η οποία προσκαλεί τον επισκέπτει να μπει στην θέση της Αλίκης βιώντας ο ίδιος την τρελή της περιπέτεια.

H έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 27 Ιουνίο του 2020.

Εκεί οι φανατικοί του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να δουν από κοντά σπάνιες εκδόσεις του διάσημου παραμυθιού, να ρίξουν μία ματιά στα πρώιμα σχέδια του ίδιου του Walt Disney για την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας στην μεγάλη οθόνη το  1951 και σε υλικό από την πολύ πετυχημένη παραγωγή του Royal Ballet το 2011.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου αυτή είναι μία έκθεση-φόρος τιμής στα 157 χρόνια από την κυκλοφρορία της Αλίκης, ενός συγκλονιστικού παραμυθιού για μαγεμένα πλάσματα κάθε ηλικίας, ενός βιβλίου που έχει σημαδέψει γενιές και γενιές βιβλιοφάγων σε κάθε σημείο της γης.

Τα εγκαίνια της εκθέσης θα γίνουν επίσημα στις 27 Ιουνίου του 2020.

Φωτογραφίες: Wikipedia

Με πληροφορίες από το My Modern Met.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS