ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Τρώνε πάντα στην ώρα τους, δεν έχουν αυτοκίνητο". Ο λόγος που οι Γιαπωνέζες είναι τόσο αδύνατες

"Στην χώρα με τους περισσότερους αυτόματους πωλητές στον κόσμο οι άνθρωποι δεν τρώνε σνακ".

«Τρώνε πάντα στην ώρα τους, δεν έχουν αυτοκίνητο». Ο λόγος που οι Γιαπωνέζες είναι τόσο αδύνατες

Τη στιγμή που στις περισσότερες σύγχρονες, βιομηχανοποιημένες κοινωνίες καταγράφεται ένα ποσοστό παχυσαρκίας της τάξεως του 15% με 30 % η Ιαπωνία είναι η μοναδική χώρα που έχει να παρουσίασει ένα συγκλονιστικό νούμερο που δεν ξεπερνά το 3,6%.

Πολλοί θα αναρωτηθούν πώς το καταφέρνουν. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, ο λόγος που οι Γιαπωνέζοι και οι Γιαπωνέζες είναι τόσο αδύνατοι και σε τόσο καλή φόρμα δεν βασίζεται στο γεγονός ότι διαθέτουν μαγικά γονίδια που τους κάνουν εκ γενετής πιο ευνοημένους από άλλους λαούς.

Όπως πολλά άλλα πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη, η εξαιρετική φυσική κατάσταση και ο αδύνατος σωματότυπος των περισσότερων Γιαπωνέζων έχει κυρίως να κάνει με την τοπογραφία τους, την πολιτισμική κουλτούρα τους, αλλά και την σχέση τους με το φαγητό.

Και σίγουρα πολλά από αυτά μπορούμε να τα αντιγράψουμε. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε, σε countdown,10 δεδομένα που κάνουν τους Ιάπωνες τον πιο αδύνατο λαό στον κόσμο.

Η διατροφή τους

Οι Ιάπωνες έχουν μία δίαιτα πολύ πλούσια σε λαχανικά, αυγό, ψάρι και κρέας. Από την άλλη δεν καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες (με εξαίρεση το ρύζι) και κορεσμένα λιπαρά.

Δεν τρώνε σνακ

Στην χώρα με τους περισσότερους αυτόματους πωλητές στον κόσμο οι άνθρωποι καταναλώνουν παρά ελάχιστα σνακς. Δεν τρώνε παπατάκια, δεν πίνουν πολλά αναψυκτικά και επιμένουν αυστηρά στα 3 γεύματα την ημέρα. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Η σχέση τους με το fast food

Είναι κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας να προτιμούν το μαγείρεμα στο σπίτι από το delivery ή ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο fast food. Παρόλο που στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά διάσημα ταχυφαγία όπως είναι τα McDonald's ή τα Burger King όταν οι Γιαπωνέζοι δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και τρώνε έξω επιλέγουν κάποιο εστιατόριο με γρήγορη μεν τοπική δε και υγιεινή κουζίνα,

Τρώνε πάντα στην ώρα τους

Άλλο ένα δεδομένο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιαπωνική κουλτούρα. Οι Γιαπωνέζοι δεν τρώνε όποτε πεινάσουν αλλά έχουν πολύ συγκεκριμένες ώρες στις οποίες καταναλώνουν κάθε γεύμα. Αυτό τους βοηθάει να προετοιμάζουν το φαγητό τους από πριν και να μην τρώνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους την τελευταία στιγμή.

Κάνουν γυμναστική από μικροί

Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι μία χώρα με πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να πάνε με ποδήλατο ή με τα πόδια στο σχολείο ή ότι είναι εφικτό οποιοσδήποτε να περπατήσει μέχρι οπουδήποτε. Το να περπατάνε και να μην παίρνουν αυτοκίνητο ή μετρό είναι μέρος της ιαπωνικής νοοτροπίας.

Καταναλώνουν μικρές μερίδες φαγητού

Την στιγμή που στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και την Αμερική η έννοια της μεγάλης (της τεράστιας σε πολλές περιπτώσης) μερίδας είναι συνώνυμο με το καλό και χορταστικό fast food στην Ιαπωνία οι άνθρωποι συνεχίζουν να καταναλώνουν πολύ λίγο φαγητό σε όλα τα γεύματα. Χαρακτηριστικό είναι πως το φαγητό στην Ιαπωνία δεν σερβίρεται σε ένα μεγάλο πιάτα που χωράει τα πάντα, αλλά σε πολλά μικρά-μικρά πιατάκια που χωράνε μόνο τα απαραίτητα.

Διαθέτουν ένα άψογο σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί Γιαπωνέζοι, σε αντίθεση με τους Έλληνες, δεν αισθάνονται καν την αναγκή να αγοράσουν αυτοκίνητο. Στην Ιαπωνία μπορείς φτάσεις οπουδήποτε, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια μέσω τρένου, μετρό ή λεωφορείου, ενώ όλα συνδέονται τέλεια μεταξύ τους χωρίς ταλαιπωρία και αναμονές. Που πάει να πει πως οι άνθρωποι κινούνται περισσότερο, περπατούν πιο πολύ, είναι σε εγρήγορση. Επίσης έχουν πάρα πολλούς ποδηλατόδρομους και μετακινούνται πάρα πολύ με αυτό το μέσο μεταφοράς.

Δείτε στο βίντεο τα υπόλοιπα μυστικά που βοηθούν τους Ιάπωνες να διατηρούνται πάντα αδύνατοι και γυμνασμένοι.

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.