ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το υγρό κέικ σοκολάτας που πετυχαίνει πάντα: Εύκολο, χωρίς αλεύρι, κολασμένα απολαυστικό

Το υγρό κέικ σοκολάτας που πετυχαίνει πάντα: Εύκολο, χωρίς αλεύρι, κολασμένα απολαυστικό

Όλοι, ακόμα και όσοι έχουν μια σχετική άνεση στη ζαχαροπλαστική, έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία παταγώδους αποτυχίας στην προετοιμασία ενός κέικ. Η οποία παταγώδης αποτυχία συνήθως συμβαίνει, σύμφωνα με τον Νόμο του Μέρφι, όταν θέλεις περισσότερο από ποτέ να σου πετύχει το γλυκό, για παράδειγμα σε μια μεγάλη σπιτική γιορτή ή όταν έχεις τάξει κέρασμα στο γραφείο ανεβάζοντας πολύ τον πήχυ των προσδοκιών των συναδέλφων σου.

Το παρακάτω υγρό κέικ σοκολάτας, ωστόσο, δεν θα σε προδώσει ποτέ. Η επιτυχία είναι στο τσεπάκι της μαγειρικής ποδιάς σου. Και είναι ακαταμάχητα απολαυστικό. Ένας έρωτας βγαλμένος από τον παράδεισο.

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υλικά
220 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
220 γρ. ανάλατο βούτυρο
¾ φλιτζ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
7 μεγάλα αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνεις μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενο πάτο και στρώνεις λαδόκολλα στη βάση.

2. Σε μεγάλο σκεύος σε χαμηλή φωτιά, λιώνεις τη σοκολάτα και το βούτυρο. Προσθέτεις το κακάο και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

3. Χτυπάς τους κρόκους των αυγών σε μίξερ μαζί με 2/3 φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτεις σταδιακά και το υπόλοιπο 2/3 φλιτζ. ζάχαρη και ανακατεύεις για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Το αφήνεις στην άκρη.

4. Σε καθαρό μπολ μίξερ, χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις σταδιακά το υπόλοιπο 2/3 φλιτζ. ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να σφίξουν.

5. Αναμειγνύεις τη σοκολάτα με το μείγμα κρόκων μέχρι να ενωθούν ελαφρώς. Προσθέτεις το μείγμα με τα ασπράδια και ανακατεύεις μέχρι να μη φαίνονται πλέον ίχνη από ασπράδια.

6. Ρίχνεις 2 φλιτζ. από το μείγμα σε μπολ μεσαίου μεγέθους και το βάζεις στο ψυγείο (αυτό θα γίνει το ρευστό μείγμα σου).

7. Απλώνεις το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα και ισιώνεις με σπάτουλα. Ψήνεις για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που βυθίζεις στο κέικ.

8. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει εντελώς. Δεν πειράζει αν το κέντρο του βουλιάζει ελαφρώς. Είναι ο «κρατήρας» που θα υποδεχτεί τη ρευστή σοκολάτα. Σε αυτή τη φάση, μπορείς να σκεπάσεις το κέικ και να το διατηρήσεις στο ψυγείο έως και για 2 μέρες.

9. Αφαιρείς τα τοιχώματα από τη φόρμα που έχει κρυώσει εντελώς και απλώνεις το υπόλοιπο, άψητο μείγμα, στην κορυφή του ψημένου κέικ, με προσεκτικές κινήσεις, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση από τις άκρες του. Ξαναβάζεις το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

10. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνεις το κέικ ξανά, με το άψητο μείγμα στην κορυφή, για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια λεπτή κρούστα, ενώ η ζύμη παραμένει μαλακιά και κρεμώδης στο εσωτερικό.

11. Το αφήνεις να κρυώσει για δέκα λεπτά. Το κόβεις σε φέτες και το σερβίρεις ζεστό.

Πηγή: Food52.com

Δες πώς θα φτιάξεις την πιο εκπληκτική σοκολατόπιτα.

Read Next

26 Μαϊ 2022

Oι 4 πιο συχνές wellness ερωτήσεις βρίσκουν -επιτέλους- απάντηση

Στο νέο βίντεο #BeautyStarsFest, η Κλειώ Στασινού απαντά σε τέσσερις ερωτήσεις τη γυμναστική και τη υγιεινή διατροφή, που σίγουρα έχεις αναρωτηθεί κι εσύ.

26 Μαϊ 2022

Love your body: Πώς θα βελτιώσεις τη σχέση σου με το σώμα σου

7 τρόποι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι.

Περισσότερα από

Life

26 Μαϊ 2022

Όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος έπαιζε θέατρο

Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν διέφερε από τους συμμαθητές τους όταν φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο στη Σκωτία.

26 Μαϊ 2022

Η αρτηριακή υπέρταση αφορά και τις γυναίκες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Σήμερα ένας στους τρεις ενήλικες πάσχει από υπέρταση.

26 Μαϊ 2022

Πράσινες πολιτιστικές Διαδρομές στα μουσεία της Αθήνας

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχουν και φέτος στην επικοινωνιακή δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".

26 Μαϊ 2022

Η Lapin House γιορτάζει 45 χρόνια

H εταιρία δημιούργησε ένα επετειακό limited edition φουλάρι.

24 Μαϊ 2022
24 Μαϊ 2022

Τα ωραιότερα δώρα γάμου από τα Studio Kosta Boda Illum για να προσφέρουμε κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί

Δώρα γάμου. Οι ωραιότερες προτάσεις από το κατάστημα που εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια

23 Μαϊ 2022

Το ντελίβερι παγωμένης μπύρας κάνει θραύση στη Βραζιλία

Ποιος δεν θα ήθελε να τού παραδοθεί στο σπίτι μια εξάδα παγωμένες μπύρες ακριβώς τη στιγμή που έχουν τελειώσει;

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!

23 Μαϊ 2022

LG OLED Gallery TV: Η Τέχνη συναντά την τεχνολογία στην έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Ο Σωτήρης Δανέζης "επιστρέφει" στις περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις, για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από φωτογραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και έξι transmedia dοcs, τα οποία προβάλλονται σε οθόνες 65’’ LG OLED TV.