ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το χοιρινό πιο αρωματικό από ποτέ: Φιλέτο με κρούστα αμυγδάλου & βότανα του σεφ Άγγελου Μπακόπουλου

O σεφ φέρνει στο σπίτι μας την κουζίνα των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, προτείνοντας μια συνταγή ιδανική για τις κρύες μέρες της καραντίνας.

Το χοιρινό πιο αρωματικό από ποτέ: Φιλέτο με κρούστα αμυγδάλου & βότανα του σεφ Άγγελου Μπακόπουλου

Το ευρύ κοινό έχει γνωρίσει τον Άγγελο Μπακόπουλο τα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως τα FNL Best Restaurant Awards και τους Χρυσούς Σκούφους να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς. Αυτή η συνταγή του φέρνει την κουζίνα του στο σπίτι μας και είναι ιδανική για τις πιο κρύες μέρες της καραντίνας, όταν έχουμε αρκετό χρόνο να αφιερώσουμε στη μαγειρική.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα

Υλικά:

Για το φιλέτο

1 φιλέτο χοιρινό, 180 γρ περίπου

60 γρ. ελαιόλαδο

2 πρέζες αλάτι

60 γρ. βούτυρο

1 κλωνάρι θυμάρι

1 σκελίδα σκόρδο

Για την κρούστα αμυγδάλου με αρωματικά βότανα

4 κ.σ. βούτυρο

3,5 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

3,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

¼ κούπας αμύγδαλο τριμμένο

1 κρόκο αυγού

½ κ.σ. μαιντανό

½ κ.σ. βασιλικό

½ κ.σ. εστραγκόν

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Για τον πουρέ σελινόριζας

600 γρ. σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους

225 γρ. γάλα

350 γρ. κρέμα γάλακτος

2 πρέζες αλάτι

Για την σαλάτα παντζάρι με αμύγδαλα και πορτοκάλι

4 μεγάλα παντζάρια

1 πορτοκάλι

40 γρ. αμύγδαλα ψημένα

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 κ.σ. δύοσμο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λευκό ξύδι

1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

1 κλωνάρι θυμάρι

1 πρέζα αλάτι

Διαβάστε την εκτέλεση στο www.tasty-guide.gr

Photo by Alessandro D’Antonio on Unsplash

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.