ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το βιβλιοπωλείο της Αθήνας που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων με μια απίστευτη πρωτοβουλία

Μια πρωτοβουλία γνωστού βιβλιοπωλείου της Αθήνας κατάφερε να χωρίσει την Αθήνα στα δυο.

Το βιβλιοπωλείο της Αθήνας που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων με μια απίστευτη πρωτοβουλία

Η πολυσυζητημένη πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου έγινε με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου και όπως ενημέρωνε το ίδιο το βιβλιοπωλείο, Free Thinking Zone της οδού Σκουφά, στη σελίδα του στο Facebook, η εκδρομή θα ήταν «μια συγκλονιστική εμπειρία ενάντια στη συλλογική λήθη του διχασμού που κάθε νεοέλληνας πρέπει να ζήσει για να ξέρει».

Έτσι διοργάνωσε μια εκδρομή στη Μακρόνησο. Το πακέτο με το φαγητό, το οποίο ετοίμασε γνωστό ξενοδοχείο της Κηφισιάς, συνοδευόταν από κάρτα υπό τον τίτλο «Μενού Εξορίας». Κι αυτό έπρεπε να περιλαμβάνει, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη του βιβλιοπωλείου, κρέας, ψάρι και μαρμελάδα. Όλα αυτά έγιναν στο νησί των βασανιστηρίων, στην μαρτυρική Μακρόνησο. Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να ξεσηκωθούν. Στις οργισμένες αντιδράσεις που ξέσπασαν το Free Thinking Zone απάντησε: «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου» - Η Δίκη, Φράντς Κάφκα.

Στη συνέχεια, το βιβλιοπωλείο ανέβασε στο Facebook μια σειρά από φωτογραφίες από την εκδρομή που διοργάνωσε στην Μακρόνησο. Κυριαρχεί φυσικά αυτή με το «gourmet menu» των εξορίστων. Και πέρασε στις ευχαριστίες:

«Ευχαριστούμε το Amaryllis Kifissia για το "προσαρμοσμένο" στις συνθήκες μενού και για την έρευνα του μενού της εξορίας. Ευχαριστούμε το Travel and do για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους εσάς για τα 16 χλμ πεζοπορίας κάτω από τον ήλιο, την υπομονή σας, την επιμονή σας στην αλήθεια και τη γνώση».

Μερικά από τα σχόλια των χρηστών του facebook κάτω από το «μενού εξορίας»

  • Το περίπτερο σας είναι η επιτομή του αποτυχημένου μάρκετινγκ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως με αυτή την συμπεριφορά κρατάτε το χορταραδικο αυτό ανοιχτό. Έχετε κάνει μαλακια κ ανάρτηση στην ανάρτηση γινεστε όλο κ περισσότερο προσβλητικοι. Άτομα που έχουν αναγαγει σε ιερά κ τοτέμ την ιδιωτική περιουσία κ το δίκιο της ελεύθερης αγοράς, είναι αστείο να αναγαγουν την ιεροτητα του χώρου της μακρονησου, ενός τόπου βασανιστήριου κ θανάτου εκατοντάδων ανθρώπων, σε χριστιανική θεώρηση προσπαθώντας να τον υποτιμησουν. Ειλικρινά η επιμονή σας σε κάτι τόσο λάθος κ η προσπάθεια να το δικαιολογησετε είναι απίστευτη. Το κεφιμ μάλλον καλύπτει διάφορες τρύπες από την ανικανοτητα διαχείρισης μιας επιχείρησης.
  • Λέτε λοιπόν ότι είναι θέμα ΑΠΟΨΗΣ ότι η Μακρόνησος δεν ήταν ριζόρτ που σέρβιρε κρέας δυο φορές τη βδομάδα και ψάρι άλλες δύο από κέιτερινγκ της Κηφισσιάς. ΑΠΟΨΗ ότι βασανίστηκαν άνθρωποι εκεί χωρίς κανένα διχασμό, υπήρχαν νικητές και ηττημένοι και οι πρώτοι επεδίωξαν την φυσική και πνευματική εξόντωση των δεύτερων. (…) Το θέμα της άποψης μπορεί να τεθεί μόνο υπό ένα πρίσμα στη θλιβερή ανάρτηση σας: πράγματι κάποιοι βασανίστηκαν και πέθαναν στην Μακρόνησο για τις απόψεις τους. Τα υπόλοιπα ΔΕΝ είναι αποψη.
  • Έχει και φιόγκο με κόκκινη κορδέλα και το λογότυπο της εταιρείας κέτερινγκ. Θα μετρήσω μέχρι το δέκα για να μην ξεφύγω…
  • Μοίρασαν γεύματα εξορίστων της Μακρονήσου, με φιογκάκια σε εστέτ νοτιοβαλκάνιους. Να φανταστώ, ότι στο Άουσβιτς, θα έβγαζαν σέλφι σαν τον Καιάδα μπροστά στα κρεματόρια, έτσι;
  • Τα όρια του φιλελευθερισμού: «Μενού Εξορίας».
  • Ναι, το είδαμε και αυτό. Να πούμε με το καλό και ένα γεύμα a la άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης ή θα θεωρηθεί ανώριμη κριτική της «ελεύθερης, καινοτόμου σκέψεως»;
  • Να σας εξηγησω λιγο τι βλεπετε και στη φωτογραφια. Ειναι ενα lunch box, φτιαγμενο απο ξενοδοχειο της Κηφισιας, εμπνευσμενο απο το μενου (λολ) που ετρωγαν οι βασανισμενοι στην Μακρονησο. Υπηρξε μερος υπηρεσιων που ελαβαν καποιοι σε εκδρομη που διοργανωσε το Free Thinking Zone στην μαρτυρικη Μακρονησο, για να βοηθησει ενα ματσο ανοητους να καταλαβουν τι σημαινει διχασμος. Μονο που, ανοητοι, στην Μακρονησο δεν υπηρξε διχασμος. Υπηρξαν βασανιστες και βασανιζομενοι, θυτες και θυματα. Υπαρχει ενα οριο στο τι προτιθεμαι να ανεχτω στα πλαισια της κοινωνικης ειρηνης, και οι ανθρωποι πισω απο την γελοια αυτη εκδρομη το ξεπερασαν. Υπαρχει οριο κυριοι στον αναθεωρητισμο!!!
  • Κρίμα που δεν ζει ο παππούς μου, θα πήγαινα και θα του έλεγα «παππού πήγα εκδρομή στη Μακρόνησο, σου έφερα και το καρτελάκι με την ρετρό κορδέλα να αναπολήσεις το μενού». Εμετός.

Read Next

25 Απρ 2024

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.