Μπορεί το lockdown λόγω της πανδημίας να ανάγκασε την ομάδα που διαχειρίζεται τον κινηματογράφο La Clef στο Παρίσι να κλείσει την αίθουσα για το κινηματογραφικό κοινό. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες της σκαρφίστηκαν κάτι εναλλακτικό: Την προβολή ταινιών σε τοίχο του διπλανού κτηρίου

«Είπαμε μεταξύ μας: Αφού δεν μπορούμε πια να προβάλλουμε ταινίες μέσα στον κινηματογράφο, ας προβάλλουμε έξω, στους τοίχους των πολυκατοικιών» λέει ο Ντέρεκ Γούλφεντεν, ένας από τους ιθύνοντες νόες της πρωτοβουλίας στο Reuters, λίγο πριν την προβολή του γουέστερν του 1955 «Χωρίς Συρματοπλέγματα» με τον Κερκ Ντάγκλας.

Βάσει των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Γαλλία, οι Παριζιάνοι πρέπει να παραμένουν στα διαμερίσματά τους, πέραν των σύντομων εξόδων τους για ψώνια και άσκηση. Ως εκ τούτου, μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα στο σπίτι λίγο πιο ευχάριστη παρακολουθώντας μία από τις ειδικές προβολές του κινηματογράφου από τα παράθυρά τους.

«Νιώθαμε την επιθυμία της γειτονιάς για κάποιου είδους event γιατί δεν είχε απομείνει τίποτα, οι δρόμοι ήταν έρημοι, ήταν πολύ θλιβερό» συμπληρώνει ο Γούλφεντεν. Μάλιστα, η ομάδα του La Clef θέλησε να εμπλέξει και τη γειτονιά στην πρωτοβουλία αυτή γι'αυτό και οι ταινίες της κάθε εβδομάδας, επιλέγονται από κοινού με τους κατοίκους της περιοχής.

Η καθημερινότητα σε μια γειτονιά του Παρισιού γίνεται πιο ευχάριστη παρακολουθώντας προβολές του κινηματογράφου La Clef στον τοίχο.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS