ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πρώτο φιλί δόθηκε σε ένα πάρτι. Μια ιστορία για τη «γλώσσα της γλώσσας»

Το μπλουζ ήταν το καλύτερο άλλοθι για να παραμείνουν σφιχταγκαλιασμένοι και να ανταλλάσσουν αυθόρμητα τα φιλιά τους.

Το πρώτο φιλί δόθηκε σε ένα πάρτι. Μια ιστορία για τη «γλώσσα της γλώσσας»

Από το φιλί του Ιούδα μέχρι το φιλί μεταξύ δύο εραστών, το φιλί είναι πάντα μία πράξη που εκδηλώνει συναισθήματα και μετατρέπει τους ανθρώπους σε συγκοινωνούντα δοχεία: η τρυφερότητα, το έντονο ερωτικό πάθος, η αθώα χαρά, ο σεβασμός ή ακόμη και η προδοσία είναι μερικά μόνο από τα «ειδικά στοιχεία» που μεταφέρονται από τον έναν στον άλλον μαζί με την ανταλλαγή ταυτοχρόνως οργανικών μεταλλικών αλάτων και σμήγματος, ουσίας που αφθονεί στο εσωτερικό μέρος των χειλιών. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι περισσότεροι άνθρωποι δε θα ξεχάσουν ποτέ το πρώτο τους φιλί. Για του πιο πολλούς δόθηκε σε ένα εφηβικό πάρτι κάποιου συμμαθητή. Αυτός ο συμμαθητής είχε μία ξαδέλφη για την οποία τα αγόρια «έκοβαν φλέβες». Η καρδιά χτυπούσε δυνατά, η αγωνία γίνονταν νευρικότητα και η νευρικότητα προσμονή της ανταπόκρισης.

Το πρώτο φιλί δόθηκε σε ένα πάρτι. Μια ιστορία για τη «γλώσσα της γλώσσας»
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Μετά σβήνανε τα φώτα και ξεκινούσε ο χορός. Το κορμί ίδρωνε στο κούνημα του σέικ, περιμένοντας επιτέλους να δοθεί η μεγάλη ευκαιρία. Να πέσουνε στο πικάπ τα μπλουζ. «Χορεύετε;» ήταν η ερώτηση με τρεμάμενη φωνή και σε λίγο τα δύο σώματα ενώνονταν αγκαλιασμένα πάνω στην πίστα. Η βελόνα πάνω στον δίσκο με μια μεγάλη επιτυχία της εποχής, και ο τραγουδιστής να ακολουθεί τη μελωδία τραγουδώντας υπέροχους ερωτικούς στίχους στα ιταλικά. Κάπου στο ρεφραίν κι εκεί που κορυφώνονταν ο αισθησιασμός που απέπνεε η αντρική μπάσα φωνή από το μεγάφωνο, τα χείλη κολλούσαν αυθόρμητα σε ένα ατελείωτο φιλί λες και διήρκησε δύο μέρες και δύο νύχτες. Το ζευγαράκι ντρέπονταν λίγο μετά, η κοπελίτσα κοκκίνιζε κιόλας, αλλά δε φάνηκε μέσα στο ημίφως. Όσο αγνό κι αν ήταν, το φιλί, ανήκει στην κλίμακα των χειρονομιών που οδηγούν σταδιακά αλλά σταθερά στην έκρηξη του ερωτισμού.

Το ζευγάρι των εφήβων δεν έλεγε να κατέβει από την πίστα. Το μπλουζ ήταν το καλύτερο άλλοθι για να παραμείνουν σφιχταγκαλιασμένοι και να ανταλλάσσουν αυθόρμητα τα φιλιά τους. Η μυρωδιά του after shave του αγοριού που μόλις άρχισε να ξυρίζεται μπερδευότανε με τη μυρωδιά του νεανικού δέρματος και του απαγορευμένου για εκείνη την ηλικία αλκοόλ.

Οι δυο τους αντικριστά. Σαν τα πουλιά που θρυμματίζουν τη τροφή και τη σπρώχνουν στο στόμα για να ταΐσουν τα μικρά τους, έτσι κι αυτοί «ταΐζανε» τον εαυτό τους με ευχαρίστηση και συναισθηματική φόρτιση. Μας αρέσει πολύ να φιλάμε. Ακόμη κι αν εκείνη τη στιγμή δεν έχουμε την επιστημονική απάντηση για το, πως το φιλί προκαλεί τέτοια γιγάντια κύματα αλλαγών στις ορμόνες μας, που «πνιγούν» τη μελαγχολία και την ακεφιά μας για τη χασούρα μας ή τα άσχημα οικονομικά μας.

Από την συγγραφεα Άντζελα Ζιούτη

Read Next

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.