Μυστήριο είχε δημιουργηθεί πριν από μερικές ημέρες γύρω από μία μυστηριώδη ανακοίνωση στα σόσιαλ μίντια, σύμφωνα με την οποία ένας νέος drive in κινηματογράφος θα ανοίξει τις πόρτες του στην Αθήνα. Το όνομα της σελίδας που εμφανίστηκε στο facebook είναι AΘΕΝΣ ΝΤΡΑΪΒ ΙΝ ενώ σαν ημερομηνία εκκίνησης είχε ανακοινωθεί η 1η Ιουνίου, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Περιμένοντας πιο πολλά στοιχεία κύμα ανυπομονησίας είχε κυριεύσει όσους ονειρεύονται ρομανικές νύχτες με 50's διάθεση, σα να πρωταγωνιστούν στο Grease με τον Τζον Τραβόλτα και την Ολίβια Νιούτον Τζον. 

Τελικά, και ενώ ακόμα περιμένουμε περαιτέρω νέα σχετικά με το AΘΕΝΣ ΝΤΡΑΪΒ ΙΝ, μία άλλη πολύ πιο ξεκάθαρη ανακοίνωση ήρθε αυτή τη φορά από τον δήμο Γλυφάδας, και αφορά σε ένα τελείως νέο και πρωτότυπο πρότζεκτ ενός drive in φεστιβάλ. Ναι, εδώ δεν θα μπορούμε να δούμε μόνο κινηματογραφικές ταινίες μέσα από το αυτοκίνητο μας, αλλά και θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στο Facebook: «Θα φιλοξενήσουμε προβολές ταινιών, νέων και κλασικών, όπως και θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες. Είμαστε σε συνεννόηση ώστε να ανακοινώσουμε σύντομα όλο το πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις θα είναι και φέτος δωρεάν για το κοινό και, αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές μας δομές. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ κάτι τέτοιο σε εντελώς ανοιχτό χώρο, γιατί θα λειτουργούσε εις βάρος κάθε παράστασης. Το Γκολφ δίνει τη δυνατότητα ελέγχου και ο χώρος που θα έχουμε θα δίνει τη δυνατότητα άνετης εισόδου και εξόδου σε 180-200 αυτοκίνητα. Παράλληλα, φτιάχνουμε μια ιστοσελίδα απ' όπου ο κόσμος θα προμηθεύεται το δωρεάν εισιτήριό του διαδικτυακά, ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε συμφόρηση. Θα ξεκινήσουμε μέσα στον Ιούνιο, με στόχο να έχουμε στην έναρξη ένα event με κλασικά αυτοκίνητα μέσα στον χώρο».

Φαίνεται όμως ότι αυτές δεν είναι οι μοναδικές απόπειρες για drive in εμπειρία που θα γίνουν φέτος στην Αθήνα, αφού στο πλαίσιο του ετήσιου Athens Open Air Film Festival οργανώνονται κάποιες drive in κινηματογραφικές προβολές.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας.

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS