Το «Bohemian Rhapsody» των Queen, αυτό το παράξενο και πρωτοποριακό για την εποχή του κράμα κλασικής ροκ μουσικής και όπερας με χρονική διάρκεια που εκτείνεται στα έξι λεπτά, θεωρήθηκε από κάποιους, όταν πρωτοακούστηκε το 1975, ότι όδευε με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία.

Κι όμως η πραγματικότητα διέψευσε πανηγυρικά τους αμφισβητίες, δικαιώνοντας τον Φρέντι Μέρκιουρι και το συγκρότημά του που έγραψαν ιστορία με νότες. Το «Bohemian Rhapsody», που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και διαφορετικές γενιές, μόλις έγινε, σύμφωνα με το Reuters, το πιο πολυακουσμένο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, κανένα άλλο κομμάτι δεν έχει στριμαριστεί τόσο όσο αυτό. Το «Bohemian Rhapsody» κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τα «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana και «Sweet Child O’Mine» των Guns N’ Roses.

Στη νέα πρωτιά του σίγουρα βοήθησε και η ομώνυμη ταινία για τη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι (κεντρική φωτό), που έφερε και τις νεότερες γενιές σε επαφή με τη μουσική των Queen. Ένα πολυσυζητημένο φιλμ, με την ανατριχιαστική ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ στον ρόλο του εμβληματικού frontman, η οποία χάρισε στον ηθοποιό μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες και τον έχρισε φαβορί για τα επόμενα Όσκαρ.

Απολαύστε την ανατριχιαστική, αυθεντική ερμηνεία του «Bohemian Rhapsody» από τον Φρέντι Μέρκιουρι.


 

TAGS