ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το «New York Sandwiches», αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν τα burgers, δεν σταματά να επεκτείνεται.

Φημίζεται για το brunch του, άνοιξε και στο Σύνταγμα, ετοιμάζει online κατάστημα. Η Ανδριάνα Κόμητα, ιδιοκτήτρια του «NΥ Sandwiches», μας εξηγεί την επιτυχία του.

Το «New York Sandwiches», αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν τα burgers, δεν σταματά να επεκτείνεται.

Θέλετε να δοκιμάσετε ένα αυθεντικό αμερικάνικο γεύμα, με προσεγμένα υλικά, σε ένα νεοϋορκέζικο περιβάλλον; Το «New York Sandwiches» είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Η απήχησή του, εξάλλου, προκαλεί έκπληξη: Ο αριθμός των καταστημάτων αυξάνεται, μέσω delivery εξυπηρετεί τις περισσότερες περιοχές της πόλης, ενώ για το άμεσο μέλλον υπάρχουν σχέδια περαιτέρω επέκτασης. Η ιδιοκτήτρια Ανδριάνα Κόμητα μάς απαντά γιατί οι Αθηναίοι λατρεύουν τα καλοφτιαγμένα burger και πώς το συγκεκριμένο μαγαζί έχει ξεχωρίσει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα.

Το «New York Sandwiches» προσφέρει τα φημισμένα αμερικανικά μπέργκερ και σάντουιτς στο κέντρο της Αθήνας. Πώς προέκυψε η ιδέα για το συγκεκριμένο μαγαζί;

Από το γεγονός ότι μας αρέσει πολύ η συγκεκριμένη κουζίνα, καθώς και από το ότι ελάχιστα μαγαζιά, τουλάχιστον τότε που ξεκινήσαμε, πρόσφεραν brunch αμερικανικού τύπου στην Αθήνα σε λογικές τιμές.

Σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν οι γεύσεις σας από τις αντίστοιχες που θα μπορούσε να βρει κανείς στη Νέα Υόρκη;

Δεν διαφέρουν, βασικά, σε τίποτα. Απλώς, όλα τα υλικά τα προμηθευόμαστε από την Ελλάδα, ακόμα και το παστράμι, το δημοφιλέστερο αλλαντικό στη Νέα Υόρκη. Ούτως ή άλλως, οι συνταγές, ακόμα και στην Αμερική έχουν μικρές διαφοροποιήσεις από μαγαζί σε μαγαζί και από πόλη σε πόλη.

Τι θα προτείνατε να δοκιμάσει κάποιος που δεν έχει ξανάρθει στο «New York Sandwiches»;

To Mushroom & Swiss burger ή το Grilled cheese pastrami sandwich.

Το «New York Sandwiches», αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν τα burgers, δεν σταματά να επεκτείνεται.

Επιπλέον, φημίζεστε για το brunch σας. Τι ακριβώς είναι και τι περιλαμβάνει;

Είναι το κλασικό αμερικανικό γεύμα του σαββατοκύριακου, κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού. Περιλαμβάνει διάφορα πιάτα με αυγά, όπως Eggs Benedict, Eggs Florentine, Burgers, BLT, καθώς και πιάτα με pancakes.

Ακόμα και η διακόσμηση του μαγαζιού παραπέμπει σε αμερικανικό μπεργκεράδικο. Με ποιους τρόπους; Και, επίσης, πώς έχει υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό το νεοϋορκέζικο στιλ;

Στη διακόσμηση θέλαμε να δώσουμε το καθημερινό νεοϋορκέζικο στιλ, που αποτέλεσε και την έμπνευσή μας για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μαγαζιού. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, έχουμε και αρκετά μεγάλα τραπέζια, όπου διαφορετικές παρέες μπορούν να καθήσουν κοντά. Η ανταπόκριση του αθηναϊκού κοινού είναι πολύ μεγάλη, σε βαθμό που, ενώ αρχικά προσφέραμε brunch μόνο την Κυριακή, τώρα προσφέρουμε και το Σάββατο.

Το fast casual food είναι από τις τάσεις που εξαπλώνονται διαρκώς περισσότερο στην Αθήνα. Για ποιους λόγους και ποιο είναι το προφίλ των ατόμων που το υιοθετούν κυρίως;

Πρώτον, για τις χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα εστιατόρια. Δεύτερον – και πολύ σημαντικό-, για τη σχέση τιμής-ποιότητας, εφόσον το fast casual δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι πρόχειρο και με κακής ποιότητας υλικά, αλλά, αντίθετα, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη του φαγητού. Το προφίλ των πελατών είναι σίγουρα πιο νεανικό, αλλά αγγίζει όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα όσους έχουν ζήσει ή ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό.

Μετά από τον χώρο σας στους Αμπελόκηπους, ανοίξατε έναν ακόμα στο Σύνταγμα, ενώ εξυπηρετείτε και με delivery όλες σχεδόν τις περιοχές της Αθήνας. Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες της επιτυχίας σας μέχρι τώρα;

Η επιτυχία οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα και τη φαντασία με τις οποίες ετοιμάζουμε τα πιάτα που προσφέρουμε, τη διατήρηση των ποιοτικών μας προδιαγραφών καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του καταστήματος μέχρι σήμερα και τη σωστή σχέση ποιότητας-τιμής. Επίσης, στο γεγονός ότι στην κουζίνα μας υπάρχουν μάγειρες που ετοιμάζουν με επιμέλεια τα πιάτα, τα υλικά είναι προσεγμένα και η διαδικασία παρασκευής δε μοιάζει σε τίποτα με αυτή ενός εστιατορίου fast food που συνήθως είναι αυτοματοποιημένη. Εμείς κάθε μέρα μαγειρεύουμε στην κουζίνα μας φρέσκο φαγητό, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά.

Τι θα απαντούσατε σε κάποιον αν σας ρωτούσε γιατί να επιλέξει ένα burger, αντί για ένα άλλο, π.χ. υγιεινό, πιάτο;

Θα του απαντούσα ότι, αν έχει όρεξη για burger, μπορούμε να του προσφέρουμε 100% φρεσκοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά, ψημένο υπέροχα, πεντανόστιμο στη γεύση και, στην πιο υγιεινή εκδοχή του, συνοδευόμενο μόνο με σαλάτα (naked burger).

Τι άλλο να περιμένουμε οι φαν του «New York Sandwiches» για το μέλλον;

Άμεσα, θα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα καινούριο και πολύ χρηστικό online κατάστημα.

Ιnfo:

New York Sandwiches
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ. 210-3216000, Σινώπης 3, Αμπελόκηποι,
τηλ.: 210-7778475.
Ανοιχτά: Δευτέρα-Κυριακή 12.00-24.00.
Delivery γίνεται στις περιοχές: Αμπελόκηποι, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Χίλτον, Ελληνορώσων, Ψυχικό, Φιλοθέη, Γκύζη, Νεάπολη, Εξάρχεια, Γουδί, Ζωγράφου, Ιλίσια, Παγκράτι, Παπάγος, Χολαργός, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Κεραμεικός, Ομόνοια, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Κουκάκι, Πετράλωνα, Νέος Κόσμος. Ελάχιστη παραγγελία: 6 ευρώ.

www.nys.gr
Facebook: New York Sandwiches

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.