ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το Netflix χαρίζει παγκάκια με την επιγραφή «Η ελπίδα είναι το παν»

Το Netflix χαρίζει παγκάκια με την επιγραφή «Η ελπίδα είναι το παν»

Το Netflix δώρισε παγκάκια σε τοπικά συμβούλια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο προγράμματος για την ψυχική υγεία που σηματοδοτεί την κυκλοφορία της τρίτης σεζόν της σειράς «After Life».

Για όσους τυχόν δεν έχουν δει τη σειρά το «After Life» πραγματεύεται την απώλεια και την προσπάθεια ενός ανθρώπου που υποφέρει ψυχικά να επανέλθει στη ζωή. Γραμμένο από τον Βρετανό Ρίκι Ζερβέ αυτή η γλυκόπικρη ιστορία μιλά με μεγάλη ειλικρίνεια για το πώς είναι να χάνει κανείς έναν δικό του άνθρωπο. Μέσα από το πολύ ανθρώπινο και τρυφερό σενάριο περιγράφονται τα στάδια -το σοκ, η άρνηση, η οργή- που πρέπει να βιώσει κανείς, πριν επανέλθει στην κανονική ζωή. Tο σίριαλ υπογραμμίζει επίσης την ευεργετική δύναμη της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μας και της συζήτησης ιδίως με ανθρώπους που έχουν έχουν ίδιες εμπειρίες.

Μέσα από το πολύ ανθρώπινο και τρυφερό σενάριο περιγράφονται τα στάδια -το σοκ, η άρνηση, η οργή- που πρέπει να βιώσει κανείς, πριν επανέλθει στην κανονική ζωή. Tο σίριαλ υπογραμμίζει επίσης την ευεργετική δύναμη της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μας και της συζήτησης ιδίως με ανθρώπους που έχουν έχουν ίδιες εμπειρίες.

Το Netflix χαρίζει παγκάκια με την επιγραφή «Η ελπίδα είναι το παν»
Το παγκάκι αποτελεί έναν τόπο ίασης για τον πρωταγωνιστή της σειράς After Life. Εκεί κάθεται και συζητά την εμπειρία του με μια μεγαλύτερη γυναίκα που έχει επίσης χάσει τον σύντροφό της.

«Δεν πιστεύω πως μπορεί να προκύψει κάτι κακό όταν μιλάει κανείς για θέματα ταμπού- αν δεν το κάνουμε, παραμένουν ταμπού και οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν για αυτά» δηλώνει σχετικά ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς. «Στο “After Life" αφήνουμε τους ανθρώπους να μιλήσουν για την απώλεια και είναι πολύ καλό που ξεκινήσαμε αυτή την κουβέντα».

Τώρα το διαδικτυακό κανάλι δωρίζει παγκάκιασε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση για την πρόληψη των αυτοκτονιών, Campaign Against Living Miserably (Calm). Τα παγκάκια διαθέτουν κωδικούς QR που οδηγούν σε μηνύματα υποστήριξης.

Πάνω στα παγκάκια είναι χαραγμένη η φράση από τον τρίτο κύκλο της σειράς : «Η ελπίδα είναι το παν».

Πρόκειται για μια καμπάνια που προτείνει να «αντιστέκεσαι στο να αισθάνεσαι χάλια, να ορθώνεις το ανάστημά σου απέναντι στα στερότυπα και να μένουμε ενωμένοι για να δείξουμε πως τη ζωή αξίζει να την ζήσεις».

Η επιλογή να δωρίσει το Netflix παγκάκια εδράζεται στο γεγονός πως στη σειρά παρακολουθούμε τον πρωταγωνιστή Τόνι να μιλάει με μία ηλικιωμένη κυρία με την οποία μοιράζονται το ίδιο παγκάκι, όταν επισκέπτονται το νεκροταφείο. Οι κουβέντες τους και η φιλία που θα αναπτυχθεί μετάξυ τους είναι σωτήρια και για τους δύο, καθώς γνωρίζουν ακριβώς τι αισθάνεται ο άλλος. Είναι η μεγαλύτερη φίλη του που θα βοηθήσει τον οργισμένο Τόνι να σηκωθεί σιγά σιγά και να βρει τη δύναμη να συνεχίσει όπως μπορεί τη ζωή του. Εξ ου και τα παγκάκια.

Οι κουβέντες τους και η φιλία που θα αναπτυχθεί μετάξυ τους είναι σωτήρια και για τους δύο, καθώς γνωρίζουν ακριβώς τι αισθάνεται ο άλλος. Είναι η μεγαλύτερη φίλη του που θα βοηθήσει τον οργισμένο Τόνι να σηκωθεί σιγά σιγά και να βρει τη δύναμη να συνεχίσει όπως μπορεί τη ζωή του. Εξ ου και τα παγκάκια.

Ο Σάιμον Γκάνινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Calm, δήλωσε: «Τα παγκάκια στα πάρκα δίνουν την ευκαιρία να προβληματιστείς, να μιλήσεις με κάποιον, να καθίσεις ώμο με ώμο με κάποιον και να βγάλεις πράγματα από μέσα σου».

«Γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με το Netflix για να βάλουμε παγκάκια σε πάρκα σε όλη τη χώρα - με τη σημαντική φράση από τη σειρά, "Η ελπίδα είναι το παν"- για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν αυτές τις συζητήσεις και να δείξουμε ότι είναι φυσιολογικό να έχουν αυτά τα συναισθήματα».

Κεντρική εικόνα: @rickygervais

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

Περισσότερα από

Life

20 Μαϊ 2022

Το Ίδρυμα Nobel επιστρέφει δαχτυλίδι Μυκηναϊκών χρόνων στην Ελλάδα

Το δαχτυλίδι είχε κλαπεί κατά την περίοδο της Κατοχής και περιήλθε συν τω χρόνω στο Ίδρυμα Νόμπελ.

20 Μαϊ 2022

Το γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε;

Το γνωρίζατε ότι η ηλικία, η φυσική μας δραστηριότητα και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε;

20 Μαϊ 2022

Οι καλύτερες τροφές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

19 Μαϊ 2022

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε επάρκεια σιδήρου

Χωρίς επαρκή επίπεδα σιδήρου, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

19 Μαϊ 2022

5 κανόνες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές διακόσμησης που θα κάνουν κάθε χώρο στο σπίτι πιο φιλικό και χαρούμενο

18 Μαϊ 2022

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλα όσα ετοίμασαν τα μουσεία της Αθήνας για τη μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης

Ήρθε ξανά η ώρα να ξεχυθούμε στα γνωστότερα αθηναϊκά μουσεία, με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

18 Μαϊ 2022

"Ελληνική Αγωγή": Ένα summer camp για όλες τις ηλικίες

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά και προετοιμασία για τις μεγαλύτερες τάξεις.

17 Μαϊ 2022

Σινεμά: Τι ήχο κάνει ένας γάμος όταν σπάει;

"Τα κορδόνια" του Ντανιέλε Λουκέτι αφηγούνται μια ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας.

17 Μαϊ 2022

Η πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου έχει γεύση λεμόνι

Και ναι έγινε διαγωνισμός και για την καλύτερη εορταστική πουτίγκα.