ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είναι το After Life η πιο συγκινητική σειρά του Netflix;

O Bρετανός κωμικός Ρίκι Ζερβέ υπογράφει μια γλυκόπικρη σειρά για την απώλεια και την απίστευτη δύναμη του να αγαπάς με την ψυχή σου όσο κι αν πονάει.

 Είναι το After Life η πιο συγκινητική σειρά του Netflix;

«Καλύτερα να ήμουν με εσένα στο πουθενά, παρά κάπου χωρίς εσένα». Αυτή είναι μια μόλις από τις ατάκες που υπογράφει ο Βρετανός stand-up comedian, ηθοποιός και σεναριογράφος Ρίκι Ζερβέ, διάσημος για το φλεγματικό του χιούμορ, που τώρα όμως υπογράφει ένα διαφορετικό σενάριο.

Στη μαύρη κωμωδία «After Life» («Πάρ’ το Αλλιώς» στα ελληνικά) στο Netflix καταπιάνεται με ένα δύσκολο θέμα: την απώλεια και το πένθος. Ο κεντρικός ήρωας, ο Τόνι Τζόνσον ζει σε μία επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, όπου δεν συμβαίνουν και πολλά. Κι αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν ο ίδιος δεν ήταν δημοσιογράφος σε μια τοπική εφημερίδα και δεν έπρεπε να καλύπτει διάφορα παράδοξα θέματα, εκκεντρικότητες στην ουσία των κατοίκων. Ο ίδιος όμως επέλεξε να μείνει εκεί, γιατί εκεί ζούσε η αγαπημένη του Λίζα, στο πλευρό της οποίας βρίσκει το νόημα της ζωής.

Όλα όμως θα αλλάξουν βίαια όταν εκείνη πεθαίνει τελικά από καρκίνο του μαστού. Η απώλεια διαλύει τον Τόνι που απλώς δεν θέλει να ζήσει χωρίς εκείνη. Το μόνο που ίσως τον κρατά στη ζωή είναι η Μπράντι, η λυκοσκυλίτσα του. Για αυτήν σηκώνεται στην αρχή, για να της βάλει να φάει και να την πάει βόλτα. Για αυτή δεν βάζει τέλος στη ζωή του, για την δική της αγάπη και τον τρόπο που τον κοιτά. Και εδώ θα πρέπει να σταθούμε γιατί ο φιλόζωος ο Ζερβέ (μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα στα social media του) υπογραμμίζει ίσως για πρώτη φορά τον ρόλο των κατοικίδιων στη ζωή μας, αγάπη που κάποιες φορές αποβαίνει σωτήρια.

Για αυτή δεν βάζει τέλος στη ζωή του, για την δική της αγάπη και τον τρόπο που τον κοιτά. Και εδώ θα πρέπει να σταθούμε γιατί ο φιλόζωος ο Ζερβέ (μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα στα social media του) υπογραμμίζει ίσως για πρώτη φορά τον ρόλο των κατοικίδιων στη ζωή μας, αγάπη που κάποιες φορές αποβαίνει σωτήρια.

Ο πόνος λοιπόν έχει κυριεύσει τον Τόνι και ο θυμός του τον οδηγεί να συμπεριφέρεται απαράδεκτα στους ανθρώπους γύρω του. Γίνεται πικρόχολος, προσβλητικός, σκληρός. Μπορεί πλέον να λέει ό,τι θέλει χωρίς να του καίγεται καρφάκι. Δεν σέβεται τίποτα και κανένα, γιατί απλώς τίποτα δεν τον νοιάζει πια. Στη χειρότερη; Μπορεί να δώσει τέλος και στη δική του ζωή. Έτσι του αποκαλύπτεται η υπερδύναμη του να μη σε νοιάζει τίποτα, η απόλυτη ελευθερία. Είναι όμως έτσι η ζωή;

Το After Life διηγείται τον πόνο, αλλά και τη χαρά των ανθρώπων που μπορούν να αγαπούν Πολύ. Με Π κεφαλαίο.

Η φιλία που ξεκινάει με μια μεγαλύτερη ηλικιωμένη γυναίκα που βιώνει κι εκείνη το πένθος της αρχίζει να τον επαναφέρει στη ζωή. Οι κουβέντες τους σ’ ένα παγκάκι του νεκροταφείου λειτουργούν σα βάλσαμο για την ψυχή του και ο ίδιος μοιάζει σιγά σιγά να επανέρχεται στην πραγματικότητα. Στη ζωή τον προσκαλεί έμμεσα και το παράδειγμα της νοσοκόμας που φροντίζει τον πατέρα του με τρυφερότητα στον οίκο ευγηρίας. Το ίδιο και οι παράδοξοι συνάδελφοι του που κάνουν ιώβειο υπομονή μαζί του κι ανέχονται κάθε του επίθεση. Και είναι πολύ ωραίοι αυτοί οι δεύτεροι ρόλοι που γράφει ο Ζερβέ, απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που απλώς προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους λίγο καλύτερα. Δεν είναι όμορφοι, δεν έχουν γκλάμουρ και σίγουρα δεν έχουν άπειρες ευκαιρίες σε αυτή τη μικρή επαρχιακή πόλη. Όμως είναι οι δικοί του άνθρωποι, εκείνοι που θα του συμπαρασταθούν και που ούτως ή άλλως, όπως όλοι αξίζουν μια φέτα ευτυχίας.

Βαθιά ανθρώπινο, τρυφερό, έξυπνο με μπόλικο βρετανικό χιούμορ και με πολλές ατάκες που μπορείς να κρατήσεις και να σκεφτείς και για τη δική σου ζωή, το After Life διηγείται τον πόνο, αλλά και τη χαρά των ανθρώπων που μπορούν να αγαπούν Πολύ. Με Π κεφαλαίο. Τώρα λοιπόν ξεκινά ο 3ος κύκλος (στο Netflix) που περιμέναμε πως και πως όλοι οι φαν της σειράς. Αλλά αν δεν το έχει ξεκινήσει ακόμα, είσαι τυχερή γιατί εσύ θα το παρακολουθήσεις από την αρχή!

Κεντρική εικόνα: @rickgervais

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram


Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.