Η Lauren Wasser είναι μοντέλο από την Καλιφόρνια. Πριν από τρία χρόνια, έχασε το πόδι της λόγω Συνδρόμου Τοξικού Σοκ από ταμπόν και προέβη σε μήνυση της εταιρείας.

Το 28χρονο μοντέλο μήνυσε την εταιρεία Kotex καθώς χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το ένα της πόδι και να περάσει μια επώδυνη διαδικασία, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική.

Τώρα η νεαρή γυναίκα επανέρχεται και χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της στο Instagram για να μοιραστεί κάποιες από τις διαφημίσεις του καταλόγου Nordstrom, στον οποίο συμμετείχε..

«Είναι τεράστια στιγμή για μένα, η πρώτη μου πραγματική δουλειά στο μόντελινγκ» έγραψε η 28χρονη.

Κι μπορεί τώρα να δείχνει τεράστιο ενθουσιασμό, το 2012 όμως, λίγο μετά τον ακρωτηριασμό, πέρασε ένα διάστημα βαθιάς κατάθλιψης, όπως είπε στο Vice. «Καθόμουν και σκεφτόμουν ότι η ζωή μου είχε τελειώσει. Ποτέ δεν θα γινόμουν ξανά αποδεκτή. Κανείς δεν θα με κοίταζε με τον ίδιο τρόπο».

Μέσα από την ιστορία της, έχει ως στόχο να διαδώσει περισσότερο τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ταμπόν, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ΣΤΣ. Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, το ΣΤΣ, είναι μια «σπάνια, απειλητική για τη ζωή επιπλοκή ορισμένων τύπων βακτηριακών λοιμώξεων» που συχνά προκύπτει από τοξίνες που παράγονται από το βακτήριο Staphylococcus aureus (Staph).
 

 

 

 

TAGS