Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, νωρίς το πρωί, μια 90χρονη γυναίκα μόλις έγραψε ιστορία, χαρίζοντας στην ειδησεογραφία την πιο αισιόδοξη ίσως εικόνα του 2020: Η Μάργκαρετ Κίναν είναι ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι.

Ο εμβολιασμός στη χώρα αρχίζει από ανθρώπους άνω των 80 ετών αλλά και κάποιους επαγγελματίες υγείας με στόχο, μακροπρόθεσμα, την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η φωτογραφία της κυρίας Κίναν, με το χριστουγεννιάτικο μπλουζάκι, το πουά κάρντιγκαν και το χαμόγελο που διαφαίνεται ακόμα και κάτω από την ιατρική μάσκα, μας δίνει ελπίδα ότι η ζωή θα συνεχιστεί, μια ελπίδα που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις θετικές δηλώσεις της:

«Αισθάνομαι προνομιούχα που είμαι η πρώτη που εμβολιάστηκα κατά της COVID-19, είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω [σ.σ.: σε λίγες μέρες κλείνει τα 91] γιατί σημαίνει ότι, επιτέλους, αφού πέρασα μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος του 2020, με τη νέα χρονιά θα μπορώ να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου. Ευχαριστώ το ιατρικό προσωπικό για την εξαιρετική φροντίδα τους. Η συμβουλή μου προς όποιον μπορεί να κάνει το εμβόλιο είναι να το κάνει – αν μπορώ να το κάνω εγώ στα 90 χρόνια μου, μπορείτε κι εσείς», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει δεχτεί παραγγελίες για 40 εκατομμύρια εμβόλια – που αντιστοιχούν σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς για κάθε έναν απαιτούνται δύο δόσεις. Πρόκειται, φυσικά, για μια μαραθώνια διαδικασία παρασκευής και εμβολιασμού, που θα χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες για να ολοκληρωθεί. Όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Δείτε την ιστορική στιγμή του εμβολιασμού της πρώτης γυναίκας στη Βρετανία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: YouTube
 

TAGS