Υπάρχουν λίγα πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου που έχουν το ίδιο σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχή, το μυαλό, ακόμα και στην εμφάνιση τουόσο το να αποκτήσει παιδί. Η μητρότητα, συγκεκριμένα, αποτελεί, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, το σημείο στην πραγματικότητα μίας γυναίκας κατά το οποίο όλα αλλάζουν και εκείνη δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά η ίδια. 

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να δείξει η φωτογράφος (και μητέρα) Vaida Markeviciute-Razmislavice, η οποία παρουσίασε πρόσφατα το νέο της πρότζεκτ με τίτλο «Becoming Mother», το οποίο αποτελείται από 33 φωτογραφίες γυναίκων πριν γίνουν μαμάδες και μετά. 

Η Markeviciute-Razmislavice εστίασε στις εικόνες της στα μάτια των γυναικών τις οποίες φωτογράφισε, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το σημείο κάθε προσώπου που καθρεφτίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. 

Για να είναι σίγουρη πως το βλέμμα του θεατή δεν θα «κολλήσει» σε περιττές λεπτομέρειες η φωτογράφος χρησιμοποιήσε ένα τελείως ουδέτερο background που δεν αποσπά την προσοχή και αιχμαλωτίζει τα μάτια στα σημεία του ανθρώπινου προσώπου που έχουν πραγματική σημασία.

«Στις φωτογραφίες μου, ήθελα να αιχμαλωτίσω το γυναικείο βλέμμα απομακρύνοντας από το επίκεντρο οτιδήποτε θα μπορούσε να αποσυντονίσει την προσοχή του θεατή από αυτό. Οι λεπτομέρειες στην ξαφνική αλλαγή μίας γυναίκας πριν και αφού έχει γίνει μητέρα δεν γίνονται πάντα ορατές, παρά μόνο όταν βάλεις σε αντιπαραβολή δύο φωτογραφίες της με το πριν και μετά,» δήλωσε η Markeviciute-Razmislavice.

«Πίσω από κάθε εικόνα που βλέπετε υπάρχει και μία ξεχωριστή ιστορία, ένα ταξίδι, μία μεταμόρφωση». Δες παρακάτω μερικές από τις ξεχωριστές φωτογραφίες της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από το ModernMet

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS