Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να αντέξουν με τίποτα τα τακούνια ούτε ακόμα και τις πλατφόρμες για πολύ ώρα. Ειδικά όταν είναι καλεσμένες σε κάποιο γάμο όπου εκεί απαιτείται και ο χορός. Και έχω αποδείξεις γι’ αυτό, μιλάω πάντα με στοιχεία. Ήμουν καλεσμένος και εγώ σε έναν γάμο (όχι δεν φόρεσα τακούνια) και μπαίνοντας στο χώρο όπου ήταν το τραπέζι βλέπω δίπλα από το τραπέζι με το ‘’welcome drink’’ ένα στολισμένο καλάθι και μέσα σαγιονάρες. Μπα, λέω από μέσα μου...τι να είναι αυτό; Λίγο αργότερα μου λύθηκε η απορία.

Ο Στάθης Σαμαντάς γνωστός στην πιάτσα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας.

Πρέπει να σας πω ότι ξαφνικά μειώθηκε ο μέσος όρος ύψους των καλεσμένων.

Για αρχή η ίδια η νύφη με το που πέρασε η ώρα και άρχισε το γλέντι, έβγαλε τα παπούτσια της και φόρεσε σαγιονάρες. Ως γυναίκα και μάλιστα πονόψυχη δεν σκέφτηκε μόνο τον εαυτό της αλλά και τις υπόλοιπες γυναικείες υπάρξεις του γάμου. Σου λέει δεν μπορεί να υποφέρω μόνο εγώ, όλο και κάποιες θα υπάρχουν. Έτσι το καλάθι με τις σαγιονάρες προοριζόταν για τις καλεσμένες, για να βγάλουν τα παπούτσια τους και να τις φορέσουν, να είναι πιο άνετες κατά την διάρκεια της βραδιάς και φυσικά να χορέψουν πιο άνετα. Βέβαια εγώ δεν είμαι σίγουρος πόσο άνετο είναι να χορεύει κανείς με σαγιονάρες. Παρόλα αυτά θέλω να σας πως ότι το βρήκα πρωτότυπη ιδέα, αστεία με την έννοια ότι έχει χιούμορ και επίσης βρήκα την νύφη ευαισθητοποιημένη απέναντι στις γυναικείες ανάγκες.

Είναι περιττό να σας πω ότι το καλάθι άδειασε μέσα σε λίγα λεπτά και τα παπούτσια παραμερίστηκαν σε μια γωνιά και εκεί βρήκα την ευκαιρία και τράβηξα την φωτογραφία. Εκεί βασικά κατάλαβα τι είχε γίνει διότι έβλεπα τις καλεσμένες να σετάρουν τα βραδινά τους φορέματα με πολύχρωμες πλαστικές σαγιονάρες παραλίας. Επίσης πρέπει να σας πω ότι ξαφνικά μειώθηκε ο μέσος όρος ύψους των καλεσμένων. Καταλαβαίνετε το θέαμα. Ένα σύνολο γυναικών ξαφνικά να κονταίνει δέκα πόντους η κάθε μία. Και όμως δεν το σκέφτηκε καμιά τους και δεν δίστασαν να το κάνουν.

Φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένες όλες οι γυναίκες να αντέξουν την δοκιμασία των ψηλών τακουνιών ειδικά όταν δεν είναι και εκπαιδευμένες. Νομίζω πως εν μέρη υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό. Εγώ υποστηρίζω την εξής άποψη. Μια γυναίκα που δεν μπορεί να φορέσει ψηλά τακούνια ας μην το κάνει. Καλό είναι να ξεκινήσει από κάτι πιο χαμηλό και σιγά-σιγά να ανεβαίνει σε πόντους. Αν δεν μπορεί να περπατήσει, αν δεν μπορεί να σταθεί, τελικά αντί να είναι ωραία, χάνει από την συνολική εικόνα διότι ο ίδιος ο άνθρωπος, οι κινήσεις του, η συμπεριφορά του και ο αέρας που αποπνέει είναι που τον κάνουν κομψό.

TAGS