«Στην κοινωνία που ζούμε οι άλλοι κοιτούν συχνά υποτιμητικά ανθρώπους σαν εμένα», εξομολογείται με πόνο η Agaezichi Oliver Joy στο ρεπορτάζ του BBC Africa. «Κανένας άντρας δεν θα τολμούσε να πλησιάσει κάποια σαν εμένα. Ούτε ήθελε να με παντρευτεί, ούτε μπορούσε καν να διανοηθεί να κάνει οικογένεια μαζί μου. Πιθανότατα γιατί πίστευαν όλοι πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο».

Η νεαρή γυναίκα έχει γεννηθεί με έναν πολύ σοβαρό τύπο μυικής ατροφίας, μία πάθηση που σταδιακά αποδυναμώνει κάθε μύη του σώματος της, δυσκολεύοντας κάθε μορφή κίνησης στο σώμα της. Πρόκειται για μία ασθένεια που, σύμφωνα με μελέτες, επηρεάζει έναν στους 10.000 ανθρώπους παγκοσμίως. 

«Γνώρισα τον άντρα της ζωής μου μέσω Facebook», συνεχίζει την αφήγηση της η Agaezichi Oliver, εξηγώντας ότι αφού έγιναν ζευγάρι και έβγαιναν για λίγους μήνες μαζί έμεινε έγκυος και έφερε τελικά στον κόσμο τον γιο της τον Οκτώβριο του 2020. «Ήταν πραγματικά σοκαριστικό να γεννήσω ένα τόσο μεγάλο μωράκι, όχι πολύ πιο μικρό από εμένα την ίδια», προσθέτει με χαμόγελο.

Από την άλλη, ο μαιευτήρας που είχε αναλάβει την διαφορετική περίπτωση της νεαρής γυναίκας εξηγεί πως είναι ιδιαίτερα σπάνιο για μία γυναίκα με την πάθηση της Agaezichi Oliver να επιθυμεί να μπει στη διαδικασία της εγκυμοσύνης, καθώς οι προσωπικές μάχες που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα άτομα με αντίστοιχες ιδιαιτερότητες είναι ήδη πολλές. Ωστόσο όπως εξηγεί η ασθενής του ήταν σίγουρη ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ο σύντροφός της μίλησε επίσης στο BBC Africa για τη σχέση τους, εξηγώντας ότι «δεν ερωτεύτηκε αμέσως τη Agaezichi Oliver , αλλά την αγάπησε πάρα πολύ στην πορεία της σχέσης τους». Αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι φίλοι του δεν γνωρίζουν για τη σχέση τους γιατί δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν και ότι αυτοί που ξέρουν έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι του: «Προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Σκοπεύω να σταθώ στο πλευρό της πράττοντας αυτό που είναι σωστό για κάθε άντρα. Θα την παντρευτώ».

Η Agaezichi Oliver Joy αυτή την εποχή σπουδάζει Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις σε πανεπιστήμιο της Νιγηρίας. Επειδή η αίθουσα όπου γίνοται τα μαθήματα είναι στον τελευταίο όροφο του κτιρίου ο σύντροφός της την κουβαλάει με το αμαξίδιο κάθε μέρα μέχρι τη θέση της. Όνειρο ζωής της είναι αποκτήσει μία μέρα το δικό της μαγαζί με ρούχα και εσώρουχα για γυναίκες ώστε να βγάζει αρκετά για να ζήσει καλά η ίδια και το παιδί της. 

«Δεν ξέρω αν θα έκανα ένα δεύτερο παιδί γιατί δεν ήμουν καν προετοιμασμένη για το μωρό που έχω ήδη. Αν ο θεός θέλει να μείνω ξανά έγκυος και μου δώσει δύναμη θα το κάνω ξανά», εξομολογείται.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Κεντρική φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS