Κάτι λιγότερο από δύο μήνες πριν τα φετινά Χριστούγεννα, ο πλανήτης μοιάζει ξανά ένα βήμα πριν από ένα καθολικό lockdown. Πώς θα μοιάζουν άραγε οι φετινές γιορτές; Θα έχουν έστω και μία σταλιά από την ανεμελιά του παρελθόντος, από βόλτες σε στολισμένα καφέ, θέατρα και καταστήματα ή θα περάσουμε τις μέρες αυτές ήσυχα στο σπίτι με τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους, κάνοντας παραγγελίες αποκλειστικα από το ίντερνετ;

Μία νέα χριστουγεννιάτικη διαφήμιση μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες της σύγχρονης εποχής, της Amazon, προβλήθηκε μόλις για να μας θυμίσει ότι όποιες κι αν είναι οι συνθήκες που μας χτυπούν την πόρτα εμείς δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ζούμε.
 

Το γιορτινό βίντεο έχει διάρκεια 2 λεπτών περίπου και παρουσιάζει την ιστορία μίας μπαλαρίνας η οποία απογοητεύεται τρομερά όταν ακυρώνεται η παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστούσε λόγω της πανδημίας.

Βλέποντας την θλίψη της, η οικογένειά της αποφασίζει να οργανώσει μια ειδική μοναδική παράσταση γι’ αυτήν, διανέμοντας φυλλάδια σε φίλους και γείτονες για ένα σόου με τίτλο «The Show must go on»

Στην συνέχεια, η μπαλαρίνα φορά την στολή της και βγαίνει έξω στο χιόνι όπου δίνει μια μοναδική παράσταση για τους γείτονες που παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους. Πολλοί σπεύδουν να πάνε στα παράθυρά τους για να δουν την χορεύτρια στο κρύο, προτού βγουν έξω για να χειροκροτήσουν την απόδοσή της. Εξάλλου, κάτι ανάλογο συνέβη σε πολλές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στην περίπτωση του Ιταλού dj που έπαιζε μουσική από το μπαλκόνι του.

Ο Σάιμον Μόριν, VP Global Creative στο Amazon, δήλωσε: «Η τηλεοπτική μας διαφήμιση είναι εμπνευσμένη και αποτίει φόρο τιμής στο ασυναγώνιστο ανθρώπινο πνεύμα και την δύναμη της κοινότητας που έχουμε δει τόσες φορές φέτος».

Στη διαφήμιση της Amazon πρωταγωνιστεί η Γαλλίδα χορεύτρια μπαλέτου, Τάις Βινόλο. Όπως είπε: «Όταν μεγάλωνα στην γαλλική ύπαιθρο, δεν υπήρχαν νεαρά μαύρα κορίτσια που μάθαιναν μπαλέτο με μαλλιά σαν τα δικά μου, ή ακόμη και στην τηλεόραση, πράγμα που σήμαινε ότι δεν είχα κάποιον για να ταυτιστώ.  Είμαι τόσο περήφανη που συμμετείχα σε αυτό το έργο, καθώς το μήνυμά του σημαίνει πολλά για μένα και ακόμη περισσότερα σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή που βιώνει ο κόσμος».

Στο διαφημιστικό ακούγεται το τραγούδι «The Show Must go on» των Queen και σκηνοθετήθηκε από την βραβευμένη Μελίνα Ματσούκα, της οποίας οι προηγούμενες σκηνοθετικές δουλειές περιλαμβάνουν μουσικά βίντεο για την Μπιγιονσέ και την Ριάνα.

Δείτε τη διαφήμιση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS