Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να περισσέψει το ασπράδι ενός αυγού: ίσως εκτέλεσες μόλις μια συνταγή που περιλάμβανε μόνο δύο κρόκους αυγού και κανένα ασπράδι ή μπορεί να αγόρασες μερικά υγρά ασπράδια για να τα χρησιμοποιείς στην παρασκευή ενός πιάτου και τώρα έχουν μείνει κάποια στο ψυγείο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα πετάξεις, αν επιθυμείς να θεωρείς την κουζίνα σου βιώσιμη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τα χτυπήσεις καλά μεταξύ τους και προσθέτοντας απλά λίγο αλάτι και πιπέρι, να ρίξεις το μείγμα στο τηγάνι, ετοιμάζοντας μια γρήγορη ομελέτα. Βέβαια, αν η ιδέα αυτή φαντάζει κάπως μονότονη και βαρετή, υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις εύκολα και δημιουργικά τα ασπράδια αυγών που περίσσεψαν, αρκεί να επιλέξεις μια από τις παρακάτω γρήγορες και νόστιμες συνταγές:
1. Ελβετική βουτυρόκρεμα μαρέγκας
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Κεντρική φωτογραφία: iStock