Ο ταραμάς είναι ουσιαστικά τα αβγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου, τα οποία αφαιρούνται από το ψάρι, αλατίζονται και τοποθετούνται για ωρίμανση για κάποιες μέρες, ενώ στη συνέχεια ανακατεύονται μετά από κάποιες απαραίτητες διαδικασίες, δημιουργώντας τον γνωστό σε όλους μας ταραμά. Ή για την ακρίβεια, την πρώτη ύλη του ταραμά που τελικά καταναλώνουμε.
Λευκός ταραμάς
Ο λευκός ταραμάς θεωρείται πιο αγνός και ανώτερος ποιοτικά για τον λόγο αυτό θα το βρεις και αισθητά πιο ακριβό στο εμπόριο. Ευτυχώς όμως, για την παρασκευή της ταραμοσαλάτας απαιτεί λιγότερη ποσότητα, οπότε το γεγονός ότι είναι ακριβότερος, αντισταθμίζεται ως ένα βαθμό.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Κεντρική φωτογραφία: iStock