Το σουρίμι, δηλαδή η απομίμηση καβουριού, είναι μια εύκολη περίπτωση μεζέ (καβουροσαλάτες-καβουροκεφτέδες).
Τι περιέχουν όμως τα στικ καβουριού; Και γιατί κάποιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου;
Το βίντεο του Businessinsider θα σας κατατοπίσει, ενώ αν δεν πειστείτε, ακριβώς από κάτω θα σας παραθέσουμε όλα τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται το σουρίμι των Super Market.
Τι συναντάμε συνήθως στην απομίμηση καβουριού
Κρέας ψαριού (Threadfin bream: Nemipterus japonicus, FAO 51 Δυτικός Ινδικός Ωκεανός, ζάχαρη, ρυθμιστής οξύτητας Ε451)
50%, νερό, άμυλο σίτου, ασπράδι αβγού.
Λιγότερο από 2%, άμυλο ταπιόκας, αλάτι, εκχύλισμα καβουριού, ζάχαρη, λάδι σόγιας, αλκοόλη από όριζα, άρωμα καβουριού, τροποποιημένο άμυλο ταπιόκας, ενισχυτικό γεύσης: Ε621, σταθεροποιητής: Ε407, γλυκαντικό: Ε420, χρωστικές: E120, E160c.
Περιέχει γλουτένη.