-Καλησπέρα, καλώς τον. Ο μπαμπάς σου πού είναι;

-Κάτω. Δεν μπήκε ακόμη. Μπλόκαρε το tube απολύμανσης μόλις πέρασα εγώ.

-Ευτυχώς δεν είναι κλειστοφοβικός σα και μένα. Από παλιά που μόνο οι τράπεζες είχαν αυτές τις γυάλινες δυο πόρτες, χωρίς να ψεκάζουν, έτρωγα φρίκη ότι είμαι σα ψάρι σε ενυδρείο. Για πες. Πώς ήταν η μέρα σου;

-Καλά. Βαριόμουν λίγο. Δεν ξέρω γιατί είναι απαραίτητο κάθε μήνα να πηγαίνω σχολείο. Αφού τα κάνουμε καλύτερα με το IS (Intelligence Service)

-Ναι. Καταλαβαίνω. Ξέρεις ο μπαμπάς σου πήγαινε κάθε μέρα σχολείο.

-Πριν τον κορονοϊό;

-Ναι, πριν. Μερικές φορές νομίζω ότι η δική μου γενιά είναι σα τη γενιά του παππού μου. Εκείνος έλεγε πριν τον πόλεμο και μετά το πόλεμο εμείς πριν τον κορονοϊό και μετά.

-Τελικά τι πήγε τόσο λάθος και τα κάνατε τόσο χάλια;

-Κοιτά εγώ θυμάμαι στη καραντίνα να σκέφτομαι ότι είναι «όλα λάθος». Μας είχε πιάσει μια μανία. Να κάνουμε πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά. Που δεν ήταν συμβατά με την ανθρώπινη διάστασή μας. Μέναμε σε πόλεις εκατομμυρίων, κάναμε ταξίδια με αεροπλάνα για να βρεθούμε στη φύση, για να γίνονται τα ταξίδια σκάβαμε τη γη και τις θάλασσες για να εξορύξουμε πετρέλαιο, ήταν σαν να βιάζαμε τη γη κάθε μέρα. Και τελικά ταξίδεψε με τους ανθρώπους που κινούνταν παντού στο πλανήτη και ο ιός.

-Καραντίνα. Το λες, σα να είναι κακό.

-Μα είναι. Από τη μια στιγμή στην άλλη δεν είσαι ελεύθερος. Ένιωθα σα να είχε μπει η ζωή μου σε mute. Σε pause. Πως νιώθεις εσύ όταν λαγκάρεις; Ένιωθα μικρή και ασήμαντη. Και δεν μπορούσα να πάρω απόφαση ή να κάνω επιλογή. Γιατί δεν είχα πληροφορίες αρκετές για το τι και πότε θα γινόταν. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, βαριόμουνα και να ντυθώ μέσα στο σπίτι. Ήμουν με μια κίτρινη από πάνω φόρμα, ροζ από κάτω και δεν είχα καταλάβει πως ήμουν μέχρι που είδα το είδωλο μου σε καθρέπτη. Είχα στη πλάτη μου και μια κουβερτούλα καρώ, χαχα. Σαν άστεγη μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Τέλος πάντων, ήλθε και ο μπαμπάς σου πάμε να φάμε και τα λέμε άλλη στιγμή.

-Τι έχεις φτιάξει;

-Ό,τι μου ζήτησες. Μια φορά το μήνα σε βλέπω, προφανώς και δεν σου χαλάω χατήρι.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS