Όταν δεν βρίσκονται στα τερέν επιδεικνύοντας το αναμφισβήτητο ταλέντο τους, εμπνέουν και καθοδηγούν γυναίκες να υπερνικήσουν τους φόβους και τα εμπόδια που μπορεί να μπαίνουν στον δρόμο τους, και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αναφερόμαστε στις διάσημες πρωταθλήτριες του τένις, Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, οι οποίες από πολύ νωρίς αντιμετώπισαν τον ρατσισμό, ειδικά σε ένα άθλημα όπως το τένις, λόγω της καταγωγής και του χρώματός τους, γυρίζοντας όμως το κλίμα υπέρ τους, με σκληρή δουλειά και το μεγαλείο ψυχής που συχνά επιδεικνύουν.

Σήμερα, οι δύο αδερφές, διάσημες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, θα έλεγε κανείς ότι έχουν φτιάξει τις ιδανικές ζωές, καθώς έχουν καταφέρει να κερδίσουν χρήματα από αυτό που αγαπούν περισσότερο – το τένις – και να φτιάξουν όμορφες οικογένειες.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι ελάχιστα τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε γι’ αυτές, ιδίως για τη Σερένα η οποία είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram μέσω του οποίου μας δείχνει την τρισχαριτωμένη κορούλα της. Κι όμως, υπάρχει ένας γεγονός που σημάδεψε τη ζωή και των δύο, το οποίο συνέβη το 2003 και άλλαξε τις ζωές τους για πάντα.

Κι όμως, υπάρχει ένας γεγονός που σημάδεψε τη ζωή και των δύο, το οποίο συνέβη το 2003 και άλλαξε τις ζωές τους για πάντα.

Η Yetunde Price, η μεγαλύτερη αδερφή των δύο πρωταθλητριών, έχασε τη ζωή της στις 14 Σεπτεμβρίου του 2003 την ώρα που ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του αρραβωνιαστικού της. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι έφευγε από τον χώρο όπου προπονούνταν οι δύο μικρότερες αδερφές της Price με κατεύθυνση το σπίτι τους. «Ακούω τους πυροβολισμούς και προσπαθώ να οδηγήσω γρήγορα ώστε να φύγω από το σημείο. Μία σφαίρα είχε σπάσει το πίσω τζάμι. Γυρίζω στη Yetunde να δω αν είναι καλά, και τη βλέπω μέσα στα αίματα», είχε πει τότε ο αρραβωνιαστικός της Rolland Wormley.

Μία σφαίρα είχε σπάσει το πίσω τζάμι. Γυρίζω στη Yetunde να δω αν είναι καλά, και τη βλέπω μέσα στα αίματα», είχε πει τότε ο αρραβωνιαστικός της Rolland Wormley.

«Σταματήσαμε στο σπίτι της μητέρας μου και καλέσαμε ασθενοφόρο. Λίγο μετά στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Μία σφαίρα την είχε βρει στο πίσω μέρος του κεφαλιού», είπε.

«Η Σερένα και η Βένους αρχικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που τους έλεγα. Είχαν άρνηση. Ρωτούσαν ξανά και ξανά αν είμαι σίγουρος».

Τα αίτια της επίθεσης παρέμειναν για πολύ καιρό αδιευκρίνιστα. Ο αρραβωνιαστικός του θύματος επέμενε ότι η επίθεση ήταν τυχαία με την αστυνομία να συλλέγει στοιχεία και να ισχυρίζεται ότι είχε να κάνει με εκδίκηση προς το πρόσωπό του. Σε κάθε περίπτωση ο ένας εκ των δύο ενόχων συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που δεν συνέβη και με τον δεύτερο Robert Edward Maxfield, ο οποίος τελικά συνελήφθη το 2004.

Σε κάθε περίπτωση ο ένας εκ των δύο ενόχων συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που δεν συνέβη και με τον δεύτερο Robert Edward Maxfield, ο οποίος τελικά συνελήφθη το 2004.

«Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από τις άλλες. Ήταν υπέροχος άνθρωπος και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είχε πει λίγο καιρό μετά η Σερένα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: EPA/JASON SZENES

 

TAGS