Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ντέπυ Βασιλειάδη και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών κτηνιάτρων, Χρήστου Κτενά, Θεοδώρου Μπαμπλένη και Νίκου Παπαθεοδώρου, 160 ζώα θα στειρωθούν, θα εμβολιαστούν και θα σημανθούν ηλεκτρονικά, στη Βιομηχανική περιοχή της Ριτσώνας, του Δήμου Χαλκιδέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Ταυτόχρονα εκατοντάδες κουτάβια δεν θα γεννηθούν στο δρόμο για να ζήσουν μια ζωή που δεν τους αξίζει.

Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ο 6ος σταθμός του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα»,  που υλοποιεί́ η Save a Greek Stray (SGS). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στείρωση, εμβολιασμό́ και ηλεκτρονική́ σήμανση των αδέσποτων ,με τη συνεργασία κτηνίατρων και εθελοντών.

Μέλος της οργάνωσης Save a Greek Stray δήλωσε:

«Δεν υπάρχει φιλόζωος που να μην θέλει κάθε σκυλί να ζει σε ένα σπίτι, με μια οικογένεια που να το αγαπάει. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου τα αδέσποτα είναι άπειρα. Δεν υπάρχουν τόσα σπίτια και τόσες οικογένειες, για κάθε ένα από όλα αυτά τα ζώα. Ούτε θα υπάρξει ποτέ αρκετός χώρος για καταφύγια που να μπορούν να στεγάσουν εκατομμύρια σκυλιά, αρκετοί εθελοντές, και αρκετός χρόνος, ώστε να διασφαλιστεί στα καταφύγια μια ποιότητα ζωής για τα ζώα αυτά. Η επανένταξη είναι κάτι που μας πονάει πολύ, είναι όμως η δεύτερη καλύτερη λύση. Συνολικά 160 σκυλιά θα στειρωθούν, θα εμβολιαστούν και θα σημανθούν ηλεκτρονικά από τη Βιομηχανική περιοχή της Ριτσώνας, και θα επιστραφούν στην "γειτονιά" τους, στο μέρος όπου σιτίζονται και θεωρούν σπίτι τους. Από εμάς φεύγουν με την ευχή να ζήσουν μια ζωή ήρεμη και αξιοπρεπή. Κάθε ζώο που περνάει από τα χέρια μας, το θεωρούμε δικό μας με κάποιο τρόπο, είτε έχει μείνει μαζί μας για χρόνια, είτε για λίγες μόνο ημέρες.»

Σχετικά με τη Save a Greek Stray:

Η Save a Greek Stray, τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων. Διασώζει, στειρώνει και φιλοξενεί στο καταφύγιό της ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που έχουν ανάγκη για θεραπεία και προστασία από τους κινδύνους που συναντούν στους δρόμους της χώρας μας.

www.saveagreekstray.org

https://www.facebook.com/saveagreekstray/

https://www.instagram.com/saveagreekstray/

Σχετικά με το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη:

Το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη στηρίζει το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για την εκπαίδευση και την ευημερία των παιδιών, καθώς και την προστασία των ζώων.
Πρωταρχικός στόχος του Ιδρύματος είναι η χορήγηση δωρεών με σημείο αναφοράς τα προγράμματα που καλλιεργούν τον σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

https://dvfoundation.gr/