Με την εξαιρετική ταινία «Παράσιτα» του Bong Joon-Ho να είναι υποψήφια τόσο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, όσο και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην γενική κατηγορία, οι σοβαρές επιπτώσεις των έντονων κοινωνικών ανισοτήτων που επικρατούν στις πλούσιες, πολυπληθείς χώρες της Άπω Ανατολής σοκάρουν με τη βαρβαρότητα τους. 

Μπορεί το εν λόγω κινηματογραφικό αριστούργημα να διαδραματίζεται στη Nότια Κορέα, ωστόσο, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας το προβλήμα με τον υπερπληθυσμό, την τεράστια φτώχεια, τις κοινωνικές αδικίες, τα εξωφρενικά ενοίκια και την πλήρη απουσία ουσιαστικής κρατικής μέριμνας είναι εξίσου μεγάλο-αν όχι ακόμα μεγαλύτερο. 

Μία πρόσφατη ιστορία που ήρθε στο φως από την ισχυρή χώρα της Ασίας επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Η μαρτυρική ζωή της Wu Huayan που όπως έγινε για πρώτη φορά γνωστο πέρυσι ζύγισε μόλις 20 κιλά γιατί δεν είχε χρήματα προκειμένου να τραφεί, συγκλόνισε από την αρχή την κοινή γνώμη μετά την είδηση πως η μόλις 24 ετών κοπέλα έφυγε μόλις από τη ζωή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, πέρυσι η τότε τριτοετής φοιτήτρια άρχισε να εμφανίζει καρδιακή και ηπατική ανεπάρκεια, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια τρεφόταν με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα φαγητού.   

Η Wu Huayan και ο αδερφός της που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, έχασαν τους γονείς τους νωρίς. Για χρόνια τους μεγάλωνε η γιαγιά τους και αργότερα δύο συγγενείς που μπορούσαν να τους παρέχουν μόλις 300 γουάν (ποσό που αντιστοιχεί σε 39 ευρώ) κάθε μήνα, χρήματα που στην πλειονότητά τους αποδίδονταν στους γιατρούς. Αυτό σήμαινε ότι η νεαρή γυναία ήταν σε θέση να ξοδέψει μόλις 2 γουάν την ημέρα για τον εαυτό της, τρώγοντας τσίλι και ρύζι για πέντε χρόνια. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, το ύψος της δεν ξεπερνούσε το 1.35 μ., τα βλέφαρα και τα μισά μαλλιά της είχαν πέσει και ζύγιζε 20 κιλά. 

Η απίστευτη περίπτωση της 24χρονης φοπήτριας έχει προκαλέσει κύμα συμπάθειας για το κορίτσι που μέχρι το τέλος και παρά τα προβλήματα συνέχιζε τις σπουδές του, αλλά οργής κατά των Αρχών στην Κίνα που δεν κατάφεραν να στηρίξουν την οικογένεια και οδήγησαν στην εξαθλίωση και τελικά στο θάνατο έναν άνθρωπο. Λίγο πριν τον θάνατο της Wu oι καθηγητές της στο πανεπιστήμιο και οι συμφοιτητές της είχαν προσπαθήσει να τη βοηθήσουν συγκεντρώνοντας 9.000 ευρώ, ωστόσο η κατάσταση της ήταν πια μη αναστρέψιμη.

Δες στο βίντεο το ρεπορτάζ της DailyMail. 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS

TAGS