ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο; Τα καλύτερα εστιατόρια για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής

Τα παρακάτω αγαπημένα εστιατόρια και ταβερνάκια όμως θα παραμείνουν ανοιχτά (και) την Μεγάλη Παρασκευή.

Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο; Τα καλύτερα εστιατόρια για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής

Τα περισσότερα εστιατόρια και ταβερνάκια είναι κλειστά και ετοιμάζουν πυρετωδώς τις σούβλες και εμείς που παραδοσιακά θα τιμήσουμε τον Επιτάφιο ψαχνόμαστε για το πού θα φάμε μετά.

Τα παρακάτω αγαπημένα εστιατόρια και ταβερνάκια όμως θα παραμείνουν ανοιχτά (και) την Μεγάλη Παρασκευή για να μας σερβίρουν νηστίσιμους και μη μεζέδες και πιάτα.

Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο; Τα καλύτερα εστιατόρια για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής
Εν Ελλάδι στην Κηφισιά

* Στον προσεγμένο νέο-παραδοσιακό χώρο του Εν Ελλάδι στην Κηφισιά, ενός μοντέρνου εστιατορίου με δημιουργική ελληνική κουζίνα δια χειρός του Μιχάλη Ντουνέτα για σαντορινιά φάβα παντρεμένη με φινόκιο, ντομάτα, κάπαρη και καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματοκεφτέδες, χταποδάκι σχάρας, σουπιά τηγανιά με το μελάνι της και μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα. Έχουν μάλιστα και σετ μενού ειδικά για την Μ. Παρασκευή με ταμπουλέ, φασόλια βραστά με κρεμμυδάκι, χταπόδι σχάρας, καλαμαράκι τηγανιτό γόνο, κριθαρότο με θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καλαμάρι), αχνιστά μύδια και σιμιγδαλένιο χαλβά στην τιμή των 36€/ άτομο. Για ελεύθερη επιλογή από το μενού, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο, με κρασί.

Καλά Καθούμενα στη Ραφήνα

* Στα Καλά Καθούμενα στη Ραφήνα, το φαγητό είναι σπιτικό και οι συνταγές εμπνέονται από την κουζίνα της Πόλης. Ειδικά για την Μ. Εβδομάδα βγάζουν μπόλικα θαλασσινά (καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, χταποδάκι στη σχάρα), αλλά και ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, γιαλαντζί, χούμους και δροσερό ταμπουλέ. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Στα Πέριξ στο Περιστέρι

* Στα Πέριξ στο Περιστέρι, αυτό το μικρούλι μεζεδοπωλείο μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, θα γεμίσει όμως το στομάχι σας με ωραιότατους θαλασσινούς μεζέδες και νοστιμότατα ορεκτικά σε ικανοποιητική ποικιλία. Από το νηστίσιμο μενού θα δοκιμάσετε φάβα, σαλάτα χόρτα, φασολάκια μαυρομάτικα, πατατοσαλάτα και κολοκυθοκεφτέδες, καθώς επίσης σαγανάκι γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα ή σάλτσα μουτστάρδας, γαριδάκι τηγανιτό και καλαμάρι τηγανιτό ή ψητό. Συνοδεία ρακής ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€/ άτομο.

«Αρκαδία» στη Μακρυγιάννη

* Απέναντι από το μετρό της Ακρόπολης, η «Αρκαδία» στη Μακρυγιάννη παραμένει ανοικτή την Μ. Παρασκευή για να μας σερβίρει σπιτικά ντολμαδάκια με σάλτσα λεμονιού, φάβα με ρόκα και λιαστή ντομάτα, χταπόδι σχάρας, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι και σουμάκ, πολύχρωμη σαλάτα με γαρίδες μαριναρισμένες σε πιπερόριζα, σκόρδο και βότανα και λαδολέμονο αχινού, κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά και ριζότο θαλασσινών με βότανα. Για ένα πλήρες νηστίσιμο γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

Φάνη Μεζέ στον Χολαργό,

* Στην αυλή του Φάνη Μεζέ στον Χολαργό, δυο βήματα από την εκκλησία της Φανερωμένης, τα νηστίσιμα τραπέζια είναι στρωμένα και σας περιμένουν για να δοκιμάσετε εκλεκτές γεύσεις όπως σούπερ γαρίδες σαγανάκι ή ψημένες στη σχάρα, μύδια αχνιστά με σκόρδο, ντοματίνια και μυρωδικά, αλλά και μύδια σαγανάκι με ντομάτα και πιπεριές, λαχταριστά φαλάφελ, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και καβουροσαλάτα με λεμόνι, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Για ένα ωραιότατο γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο.

Ο Πεζούλας στις Τζιτζιφιές

* Στον Πεζούλα στις Τζιτζιφιές, για δεκαετίες τώρα τα ψαρικά έχουν τον πρώτο λόγο. Σταθερές και νηστήσιμες αξίες εδώ είναι η καραβιδόψιχα, οι ψητές γαρίδες, το χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια και τα τηγανιτά καλαμαράκια. Το γλυκό στο τέλος είναι κερασμένο. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο με ουζάκι.


Πηγή: In2life.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.