ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Που γίνονται επιτέλους αυτά τα Δείπνα Μυστηρίου για τα οποία μιλάει όλη η Αθήνα;

Εσύ εκτός από θεατρόφιλος, πόσο καλός ντέντεκτιβ είσαι;

Που γίνονται επιτέλους αυτά τα Δείπνα Μυστηρίου για τα οποία μιλάει όλη η Αθήνα;

Μέσα από τα escape rooms που κατακλύσαν την Αθήνα πριν από μερικά χρόνια και η μόδας τους ακόμα καλά κρατεί, τα παιδιά της πόλης διαπιστώσαμε ότι κρύβουμε μέσα μας πολλούς μικρούς Ηρακλήδες Πουαρό.

Εκεί που είναι το μυστήριο, εκεί και εμείς και κάπως έτσι το κοινό που απέδειξε ότι διψάει για γρίφους που ψάχνουν τη λύση τους, ανακάλυψε στην μεγάλη πόλη καλά κρυμμένη η νέα τάση στις θεατρικές παραστάσεις. Και αυτή δεν είναι άλλη από τα δείπνα μυστηρίου.

Τι είναι όμως τελικά τα διάσημα πια θεατρικά δείπνα μυστηρίου για τα οποία πολλά ακούμε και λίγα γνωρίζουμε στην πραγματικότητα;

Η ομόδα «Bρες τον δολοφόνο» παρουσιάζει στον χώρο του El Convento Del Arte την παράσταση «Προσεχώς Απόδραση», την οποία σκηνοθετεί και υπογράφει ο Γιάννης Σαρακατσάνης.

Οι συντελεστές της παράστασης-μυστήριο μας καλούν να λύσουμε το γρίφο και να βοηθήσουμε τον πρωταγωνιστή να αποδράσει από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας και απαντούν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του εργού σε μία σειρά ερωτήσεων για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την διαδικασία ενός Δείπνο Μυστηρίου πριν καταφθάσουν στο El Convento Del Art και δώσουν λύση στο μπέρδεμα που επικρατεί επί σκηνής.

Τι είναι το θεατρικό δείπνο μυστηρίου;

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου. Και τι σημαίνει αυτό;
Παρακολουθείς ένα θεατρικό δρώμενο κατά την διάρκεια του οποίου θα συμβεί κάτι αναπάντεχο, π.χ. μια δολοφονία. Εσύ το παίζεις… ντετέκτιβ: αξιολογείς τα αποδεικτικά στοιχεία, λύνεις γρίφους και ανακρίνεις τους υπόπτους. Ο ρόλος των θυμάτων και των υπόπτων παίζεται από επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι έρχονται κοντά σου, αυτοσχεδιάζουν και απαντούν αυθόρμητα σε ό,τι εσύ τους ρωτάς, προκαλώντας γέλιο και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.
Στο τέλος, βασισμένος στο αστυνομικό σου δαιμόνιο, θα προσπαθήσεις να λύσεις το μυστήριο και να ξεσκεπάσεις τον ένοχο.

Που γίνονται επιτέλους αυτά τα Δείπνα Μυστηρίου για τα οποία μιλάει όλη η Αθήνα;

Γιατί ονομάζεται ΔΕΙΠΝΟ μυστηρίου;

Ονομάζεται έτσι, γιατί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού σερβίρεται φαγητό, το οποίο επιλέγεις από ένα προκαθορισμένο μενού. Το είδος και το κόστος του φαγητού εξαρτώνται από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η παράσταση. Η συνολική διάρκεια του θεατρικού δείπνου μυστηρίου είναι δυόμισυ με τρεις περίπου ώρες.

Θα έχω κι εγώ ρόλο στο μυστήριο;

Επειδή τα δείπνα μυστηρίου περιέχουν ένα παιχνίδι ρόλων, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μια βασική ιδέα του ποιοί είναι, ανάλογα με το σενάριο που παρακολουθούν, π.χ. οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες, κτλ. Όμως, κανείς δεν θα σε υποχρεώσει να «παίξεις», ούτε θα σκοτώσουμε κάποιον από την παρέα σου, όσο κι αν θεωρείς ότι του αξίζει.Ο βαθμός στον οποίο θα συμμετάσχεις, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα: μπορεί να προτιμάς να ανακρίνεις αυστηρά τους υπόπτους ή να νιώθεις πιο άνετα αν παρακολουθείς απλώς τα δρώμενα, απολαμβάνοντας το δείπνο σου.

Πού θα κάθομαι;

Επειδή το δείπνο μυστηρίου είναι μια εμπειρία παρεΐστικη, θα κάθεσαι βέβαια στο ίδιο τραπέζι με την παρέα σου. Θα ενώσετε το μυαλό σας για να εξιχνιάσετε το μυστήριο, γι’ αυτό, όσο πιο πολλοί είστε, τόσο το καλύτερο. Αν πάλι η παρέα σου είναι μικρή, δηλαδή αριθμεί λιγότερο από 6 άτομα, μην ανησυχείς. Φροντίζουμε εμείς γι’αυτό: βάζουμε στο ίδιο τραπέζι τις παρέες που είναι μικρότερες από 6 άτομα μαζί με μικρές άλλες παρέες για να ενώσουν το μυαλό τους.

Τα δείπνα μυστηρίου είναι απλά ο καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσεις με την παρέα σου, να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου με ξεχωριστό τρόπο, να βγάλεις έξω την οικογένειά σου, να εντυπωσιάσεις έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο.

Το ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ είναι κάτι περισσότερο από παιχνίδι… είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ!

Η Υπόθεση:

Βρισκόμαστε στη φυλακή του Κούκου, μία φυλακή υψίστης ασφαλείας. ΟΓιάννης Ποντίκης είναι καταδικασμένος σε ισόβια, κατηγορούμενος άδικα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ στην πολυεθνική όπου εργαζόταν. Στη διάθεσή του έχει έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν τη δική του αθωότητα, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να αποδράσει. Στην προσπάθειά του να το σκάσει από τη φυλακή, συναναστρέφεται με 5 άλλους χαρακτήρες, κάθε ένας από τους οποίους έχει κάτι που ο Ποντίκης χρειάζεται για να τα καταφέρει.

H ομάδα του «Βρες το Δολοφόνο» καλεί το κοινό να βοηθήσει στην απόδραση του Γιάννη Ποντίκη αναλαμβάνοντας το ρόλο ντετέκτιβ: Το κοινό καλείται να αξιολογήσει τα στοιχεία που του δίνονται, να ανακρίνει τους ηθοποιούς, να αυτοσχεδιάσει και να λύσει τους γρίφους που θα βοηθήσουν τον Γιάννη Ποντίκη να δραπετεύσει.

Η ομάδα «Βρες το Δολοφόνο»:

Η ομάδα ειδικεύεται στη διοργάνωση διαδραστικών παραστάσεων μυστηρίου για ενήλικες και παιδιά από το 2013: «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ», «Cabaret D’Or: Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός», «Το Άγιο Έγκλημα», «Σκοτώνουν τον Έρωτα Όταν γεράσει», «Το Τελευταίο Πανέρι», το «Reunion μετά Θάνατον».

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Σκηνικά: Πηνελόπη Ασλάνογλου

Τεχνική Επιμέλεια: Κώστας Κριεμπάρδης

Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα

Φωτογραφίες: Γιάννης Ριζομάρκος

Τρέιλερ: Θέμης Γύπαρης

Ερμηνεύουν:

Θανάσης Ζερίτης, Μάνος Κανναβός, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη

Εισιτήρια

Με κρασί/μπύρα ή αναψυκτικό: 16€

Mε δείπνο: 26€

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.