Μπορεί να είναι πολύ βολικό να αγοράζουμε πατατάκια από το περίπτερο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη νοστιμιά των σπιτικών chips. Εξάλλου, τα σπιτικά είναι απαλλαγμένα από κάθε ίχνος συντηρητικού.
Το πιο δελεαστικό όμως στη συνταγή που σας προτείνουμε είναι ότι κάθε μερίδα απαιτεί μόνο μία κουταλιά λάδι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουτ. σούπας φυτικό λάδι (ελαιόλαδο, καλαμποκέλαιο, σπορέλαιο)
- 1 πατάτα κομμένη σε λεπτές στρογγυλές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίξτε το λάδι μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Προσθέστε τις φέτες πατάτας και ανακινήστε καλά.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο φαγητού ή κεραμικό ρηχό ταψί, στρώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Απλώστε τις πατάτες σε μονές στρώσεις (έτσι ώστε να μη σκεπάζουν η μια την άλλη).
- Ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 με 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (αν δεν ροδίσουν, δεν θα γίνουν τραγανές).
- Μεταφέρετε τις ψημένες πατάτες σε ένα άλλο πιάτο και ρίξτε αλάτι, κατά προτίμηση χοντρό. Προσθέστε, αν θέλετε, και άλλα καρυκεύματα της αρεσκείας σας (π.χ., ρίγανη ή πάπρικα). Αφήστε τις να κρυώσουν.
- Χωρίς να προσθέσετε έξτρα λάδι στο αρχικό πιάτο, απλώστε τις υπόλοιπες φέτες και επαναλάβατε την διαδικασία.
Tips
- Αφήστε τις πατάτες με τη φλούδα. Είναι ο νέος τρόπος για chips και σαφώς πιο νόστιμος. Αρκεί βέβαια να τις έχετε πλύνει καλά.
- Κόψτε τις ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός μαντολίνου (του ειδικού κόφτη λαχανικών).
- Σερβίρετε σε χωνάκια φτιαγμένα από λαδόκολλα.