ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς ένα viral tweet αποκάλυψε ένα ύπουλο σύμπτωμα κατάθλιψης για το οποίο κανείς δε μιλά

Εκατοντάδες χρήστες σχολίασαν ότι είναι εξαιρετικά διαδεδομένο, αλλά δεν έχει την προσοχή που θα έπρεπε.

Πώς ένα viral tweet αποκάλυψε ένα ύπουλο σύμπτωμα κατάθλιψης για το οποίο κανείς δε μιλά

Η ψυχική υγεία είναι ένα ζήτημα που έχει έρθει στο πικ της δημοφιλίας του τα τελευταία χρόνια, με την έννοια ότι γίνονται διαρκώς προσπάθειες για ευρύτερη και ουσιαστική ενημέρωση και για σπάσιμο των ταμπού που το βάραιναν τόσα χρόνια.

Διάσημοι έχουν παραδεχτεί δημόσια τις διάφορες παθήσεις τους, νέες καμπάνιες καλύπτουν διαφορετικές πτυχές του ζητήματος, ενώ τα social media έχουν συμβάλλει θετικά στο να γίνεται η συζήτηση για τα ψυχικά νοσήματα πιο δημόσια.

Η ανυποψίαστη ανάρτηση που έκανε η συγγραφέας M. Molly Backes στο Twitter, κατέληξε να γίνει viral και να ρίξει φως σε ένα εξαιρετικά διαδεδομένο σύμπτωμα της κατάθλιψης, για το οποίο κανείς δε μιλά.

Τι ακριβώς συνέβη;

Πώς ένα viral tweet αποκάλυψε ένα ύπουλο σύμπτωμα κατάθλιψης για το οποίο κανείς δε μιλά
H ανάρτηση της Backes

«Οι διαφημίσεις για την κατάθλιψη μιλούν για τη μελαγχολία, αλλά ποτέ δεν αναφέρουν το ύπουλο σύμπτωμα που όλοι όσοι έχουν κατάθλιψη γνωρίζουν- την αδύνατη υποχρέωση (impossible task)», έγραψε η Backes και αυτό ήταν αρκετό για να συγκεντρώσει χιλιάδες λαικς και σχόλια.

Σε επεξηγηματικά tweets που ακολούθησαν, η ίδια εξήγησε ότι η αδύνατη υποχρέωση, είναι μια καθημερινή δραστηριότητα (όπως το να στρώσεις το κρεβάτι ή να πλύνεις τα πιάτα) η οποία σου φαίνεται βουνό, αδικαιολόγητα δύσκολη και μη πραγματοποιήσιμη.

«Ποτέ δεν αισθάνθηκα στεναχωρημένος. Πάντα αισθανόμουν άδειος, χωρίς νόημα. Και βαρύς, αφόρητα βαρύς», έγραψε ένας χρήστης.

«Επιθετική απάθεια- αυτό θυμάμαι να λέω στον ψυχολόγο μου. Δεν είναι ότι δε με νοιάζει, δεν μπορώ να ανησυχήσω καν για το γεγονός ότι δε με αγγίζει τίποτα», έγραψε ένας άλλος.

Το σύμπτωμα που περιέγραψε η Backes περιγράφεται ως αίσθημα κενού και αδυναμία εκπλήρωσης βασικών δραστηριοτήτων. Δεν είναι σίγουρα κάτι καινούριο, αλλά όπως αποκάλυψε η ανταπόκριση στη συγκεκριμένη ανάρτηση, είναι εξαιρετικά διαδεδομένο και ίσως σχετικά αποσιωπημένο ως μη σοβαρό.

Aν αντιμετωπίζεις παρόμοια συμπτώματα ή νιώθεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να απευθυνθείς εδώ.

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.