ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια της γυμναστικής αν θέλεις να αδυνατίσεις;

Απάντηση - έκπληξη από τους ερευνητές.

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια της γυμναστικής αν θέλεις να αδυνατίσεις;

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, η διάρκεια της άσκησης δεν είναι ανάλογη με την απώλεια βάρους.

Ενώ λοιπόν κάποιος θα περίμενε μια άσκηση διάρκειας 60 λεπτών να προκαλέσει καύση περισσότερων θερμίδων απ' ότι μια άσκηση διάρκειας 30 λεπτών, αυτό δεν συμβαίνει.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης βρήκαν σε σχετική μελέτη ότι η απώλεια κιλών δεν είναι ανάλογη με τη διάρκεια της άσκησης και ότι οι εθελοντές που ασκούνταν για 30 λεπτά την ημέρα έχασαν περισσότερο βάρος από αυτούς που ασκούνταν 60 λεπτά την ημέρα.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 60 υπέρβαροι υγιείς άνδρες, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 13 εβδομάδες. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους μισούς να κάνουν τζόγκινγκ, ποδηλασία ή cross training για 30 λεπτά την ημέρα και από τους άλλους μισούς να κάνουν 60 λεπτά άσκησης την ημέρα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν το σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής, έτειναν να αισθάνονται γεμάτοι ενέργεια μετά το τέλος του και είχαν μεγαλύτερη όρεξη για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αντίθετα, όσοι ακολουθούσαν έντονη άσκηση διάρκειας 60 λεπτών, δήλωναν ότι αισθάνονταν εξουθενωμένοι μετά το τέλος του προγράμματος.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες που ασκούνταν για 30 λεπτά, δήλωναν αυξημένη ενεργητικότητα και κατέφευγαν σε πιο υγιεινές καθημερινές συνήθειες: απέφευγαν το ασανσέρ και ανέβαιναν από τις σκάλες, πήγαιναν τον σκύλο μια επιπλέον βόλτα, ή πήγαιναν στη δουλειά με το ποδήλατο, ενώ αυτοί που γυμνάζονταν για 60 λεπτά την ημέρα, αισθάνονταν εξουθενωμένοι μετά το τέλος της γυμναστικής και έχαναν την όρεξη τους για υγιεινή ζωή.

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια της γυμναστικής αν θέλεις να αδυνατίσεις;
Όσοι δεν εξαντλούνται στο γυμναστήριο καταλήγουν τελικά να καίνει περισσότερες θερμίδες στις καθημερινές τους συνολικές δραστηριότητες.

Στο τέλος της μελέτης, αυτοί που ασκούνταν επί 30 λεπτά καθημερινά κατάφεραν να χάσουν 3,5 κιλά μέσα σε τρεις μήνες ενώ όσοι ασκούνταν 60 λεπτά την ημέρα και είχαν χάσει 2,7 κιλά. Η διαφορά αγγίζει το 30%.

Θα πρέπει πάντως να υπολογιστεί η συνολική απώλεια θερμίδων μέσω της κίνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός που γυμνάζεται αλλά δεν εξουθενώνεται συνεχίζει να είναι δραστήριος και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και άρα να ξοδεύει θερμίδες. Ενώ κάποιος που ακολουθεί ένα έντονο πρόγραμμα στο γυμναστήριο, το οποίο τον εξουθενώνει, πάει σπίτι του και ξεκουράζεται χωρίς να έχει την ενέργεια να ξοδέψει κι άλλες θερμίδες στο υπόλοιπο της ημέρας του μέσω της κίνησης.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν πως το νόημα της μελέτης βρίσκεται στο ότι δεν θα πρέπει κάποιος να εξαντλείται στο γυμναστήριο αν θέλει να μεγαλύτερη απώλεια κιλών.

Πηγή: οnmed.gr

Read Next

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.