ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέρασα το πιο τροπικό μου μεσημέρι στο Imabari Lounge Bar&Resto, στην καρδιά της Κέρκυρας

Το περασμένο Σάββατο με βρήκε να δοκιμάζω εξωτικά κοκτέιλ, να κολυμπάω στα νερά του Ιονίου και να γεύομαι τα πιάτα των The Big Kahuna στο Imabari, στο Φαληράκι.

Πέρασα το πιο τροπικό μου μεσημέρι στο Imabari Lounge Bar&Resto, στην καρδιά της Κέρκυρας

Ξέρει η Κέρκυρα από Καραϊβική; Το περασμένο Σάββατο με βρήκε να δοκιμάζω exotic signature cocktails, να κολυμπάω στα νερά του Ιονίου και να γεύομαι τα πιάτα των The Big Kahuna στο Imabari Lounge Bar & Resto, στο Φαληράκι της Κέρκυρας.

Πέρασα το πιο τροπικό μου μεσημέρι στο Imabari Lounge Bar&Resto, στην καρδιά της Κέρκυρας
Η Κέρκυρα από το μικρό παράθυρο του αεροπλάνου φαίνεται κατάφυτη ενώ περιμετρικά την αγκαλιάζουν ήρεμα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Η Κέρκυρα από το μικρό παράθυρο του αεροπλάνου φαίνεται κατάφυτη ενώ περιμετρικά την αγκαλιάζουν ήρεμα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Μοιάζει ακριβώς με αυτό που είναι, ένας παντοτινός Μεσογειακός προορισμός. Το βορειότερο νησί του πελάγους Ιονίου. Στο αεροδρόμιο ήδη διακρίνω μια τραγουδιστή κερκυραϊκή προφορά να με ακολουθεί μέχρι που η είσοδος μου στο ταξί για να μεταφερθώ μέσα στην πόλη την επιβεβαιώνει. Οι Κερκυραίοι είναι εύθυμοι άνθρωποι, χαμογελαστοί και ζεστοί.

Το προσωπικό του μαγαζιού, που παρεμπιπτόντως φοράει χαβανέζικα πουκάμισα, με καλωσορίζει σε ένα χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σημείο ακριβώς που σκάει το κύμα.

Μια σύντομη βόλτα και περνάω ήδη από δρόμους που με κάνουν να αναρωτιέμαι αν βρίσκομαι στην Ιταλία ή στην Ελλάδα. Tα φημισμένα καντούνια, το Λιστόν, τη Σπιανάδα, το παλαιό και το νέο φρούριο της πόλης. Τώρα βρίσκομαι στο Φαληράκι, κάτω από τα παλαιά ανάκτορα όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας.

Το Imabari Seaside lounge Bar & Resto είναι όπως ήδη με είχαν ενημερώσει το μοναδικό σημείο που μπορείς να κάνεις μια βουτιά μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, οπότε καταφεύγω αμέσως εκεί. Το προσωπικό του μαγαζιού, που παρεμπιπτόντως φοράει χαβανέζικα πουκάμισα, με καλωσορίζει σε ένα χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σημείο ακριβώς που σκάει το κύμα. Στην είσοδο ένα sup και ένα μικρό κιόσκι με χαβανέζικα πουκάμισα και καπέλα με προϊδεάζει ότι το Imabari δεν είναι ακόμη ένα beach bar, αλλά ένα μέρος με έξυπνο concept, άριστη εξυπηρέτηση, εξαιρετικές γευστικές προτάσεις, καθώς και τέλειο σημείο χαλάρωσης, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια.

Το Imabari Seaside lounge Bar & Resto είναι όπως ήδη με είχαν ενημερώσει το μοναδικό σημείο που μπορείς να κάνεις μια βουτιά μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, οπότε καταφεύγω αμέσως εκεί.

Όλο το μαγαζί προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο πέλαγος του Ιονίου και στο Παλαιό Φρούριο που από ότι με ενημέρωσαν, το βράδυ φωτίζεται και παραμένει εξίσου εντυπωσιακό, με το φεγγάρι αρκετές φορές να παρκάρει ακριβώς από πάνω του. Όλα στο χώρο απλώνονται με σωστή σειρά, κοιτάζοντας τη θάλασσα. Στο κέντρο το μπαρ, δεξιά το café, αριστερά το εστιατόριο και ακριβώς μπροστά στη θάλασσα ένα ξύλινο deck με σεζλόνγκ και πουφ για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Από το 2014 έως και σήμερα, το Imabari είναι αγαπημένος προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού αλλά και για τους ντόπιους.

Από το 2014 έως και σήμερα, το Imabari είναι αγαπημένος προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού αλλά και για τους ντόπιους.
Στο κέντρο το μπαρ, δεξιά το café, αριστερά το εστιατόριο και ακριβώς μπροστά στη θάλασσα ένα ξύλινο deck με σεζλόνγκ και πουφ για να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Πέρυσι ανανέωσε μάλιστα την ταυτότητά του και με σύνθημα το «Ambos Mundos», που σημαίνει «δύο κόσμοι σε έναν», φέρνει τα πιο τροπικά vibes και την ατμόσφαιρα από τα εξωτικά νησιά της Καραϊβικής στην καρδιά της Κέρκυρας, Imabari Corfu – The Caribbean Edition. Καθόλου άσχημα σκέφτομαι και αναζητώ στον κατάλογο απευθείας να δω πως αυτό μεταφράζεται σε πιάτα και σε cocktails.

Πέρυσι ανανέωσε μάλιστα την ταυτότητά του και με σύνθημα το «Ambos Mundos», που σημαίνει «δύο κόσμοι σε έναν», φέρνει τα πιο τροπικά vibes και την ατμόσφαιρα από τα εξωτικά νησιά της Καραϊβικής στην καρδιά της Κέρκυρας, Imabari Corfu – The Caribbean Edition.
Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω λοιπόν ότι εντός της επιχείρησης λειτουργεί pop up resto των The Big Kahuna.

Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω λοιπόν ότι εντός της επιχείρησης λειτουργεί pop up resto των The Big Kahuna. Ο chef Στέφανος Στεφανίδης και ο Δημήτρης Μπαλλιάν, έχουν συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες του Imabari στην Κέρκυρα και στο εστιατόριο της επιχείρησης μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τις βουτιές σου και να απολαύσεις μερικά από τα πιο gourmet burgers που τόλμησε κανείς να δοκιμάσει, με πρώτες ύλες που θα ξαφνιάσουν και θα ικανοποιήσουν και τους πιο διστακτικούς. Με τεράστια επιρροή από τα νησιά της Καραϊβικής, την Hawai, την Λατινική Αμερική αλλά και την Ασία…

Ο chef προτείνει γεύσεις αποστάγματα από τους πιο εξωτικούς προορισμούς. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα αφράτα Barbacoa Bao Buns με pulled pork, chili mayo, crispy onions, κατσικίσιο τυρί (!) και κόλιανδρο. Δοκίμασε επίσης τα τραγανά Summer Rolls με γέμιση γαρίδας, τη σαλάτα με το πολλά υποσχόμενο όνομα The Surfer’s Dinner με papaya, πεπόνι, ginger, πράσινα σαλατικά, μυρωδικά και chevre. Από τα burgers και τα έξι ήταν υπέροχα, αλλά εάν έπρεπε να διαλέξω θα πρότεινα το: Coco Jumbo και το Umami! To menu όμως δεν τελειώνει εκεί, υπάρχουν κυρίως πιάτα με noodles όπως το From Tokyo to Kingston, Rib eye για τους λάτρεις του κρέατος, και το αγαπημένο όλων One Hawaiian Pupu με sushi rice, τόνο, σαλάτα wakame και διαλεχτά dressings. Και αν θες να κλείσεις όπως αρμόζει σε κάθε καλοφαγά το Chocodile και το Tropical Sensation είναι σίγουρα 2 επιδόρπια που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Ο chef Στέφανος Στεφανίδης και ο Δημήτρης Μπαλλιάν, έχουν συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες του Imabari στην Κέρκυρα και στο εστιατόριο της επιχείρησης μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τις βουτιές σου και να απολαύσεις μερικά από τα πιο gourmet burgers.

Περνώντας στη μεριά του bar σίγουρα μπορείς να επιλέξεις από χυμούς και φρέσκα smoothies - να τα πιείς στη σεζλόγνκ σου αγναντεύοντας το Ιόνιο, έως και ρούμια, λικέρ αλλά και 13 cocktails υπογραφής δια χειρός του bar tender Αναστάση Τσάμη. Ξεχώρισα το Puta Volcano, το Waves αλλά και η Tropical Collada. Τα cocktails σερβίρονται από το πρωί έως και το βράδυ. Χαλάρωσε στην bamboo κούνια-πολυθρόνα και παράγγειλε όσα εσύ αντέχεις λοιπόν. Καλοκαίρι είναι.

Ξεχώρισα το Puta Volcano, το Waves αλλά και η Tropical Collada.

Την ώρα που ο ήλιος δύει και μέχρι και τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα, το Imabari μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο seaside bar για να συνεχίσεις το βράδυ σου. Μεταξύ άλλων, salsa, reggae, cubano, afrolatin και tribal house, δένουν με την ατμόσφαιρα και εσύ αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί για ημέρες και ότι οι διακοπές σου θα κρατήσουν για πάντα.

*Ακολούθησε το Imabari στα Social Media:

Instagram

Faceboo


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.