ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παγκόσμια συγκίνηση για την υπόθεση του 9χρονου που θέλει να αυτοκτονήσει λόγω σκληρού bullying

«Κουέντιν, είμαστε όλοι φίλοι σου»: Δυνατό μήνυμα από celebrities που θέλουν να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να γελάσει ξανά.

Παγκόσμια συγκίνηση για την υπόθεση του 9χρονου που θέλει να αυτοκτονήσει λόγω σκληρού bullying

Κλαίγοντας σπαρακτικά, με τρεμάμενη φωνή και σε κατάσταση πλήρους σοκ, ένα 9χρονο αγόρι που πάσχει από νανισμό ζητάει από την μητέρα του ένα σκοινί ή ένα μαχαίρι γιατί θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η Υarraka Bayles ανέβασε το βίντεο με το φρικτό περιστατικό στους λογαριασμούς της στα social media, με σκοπό να ταρακουνήσει γονείς και καθηγητές σχετικά με την πάρα πολύ στενάχωρη περίπτωση του γιου της και για τον εφιάλτη του βιώνει καθημερινά στο σχολείο, αλλά και για όλα τα παιδιά που πέφτουν συνεχώς θύματα αποτρόπαιου σχολικού εκφοβισμού,

«Μόλις ήρθα να πάρω τον 9χρονο γιο μου από το σχολείο και έγινα μάρτυρας ακόμα ενός φρικτού περιστατικού bullying ενάντιον του. Ανεβάζω αυτό το βίντεο για να καταλάβουν επιτέλους οι γονείς και οι καθηγητές ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα. Αυτός είναι ο λόγος που αυτοκτονούν τόσα παιδιά σήμερα, αυτό που περνάει ο γιος μου,» ακούγεται να λέει η Bayles, την στιγμή που ο μικρός Quaden της ζητάει απεγνωσμένα ένα «όπλο» για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το βίντεο της απεγνωσμένης μητέρας έγινε viral, βρήκε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα ειδησιογραφικά σάιτ του κόσμου, αλλά και τα δελτία ειδήσεων, και τελικά κατάφερε να συγκινήσει δεκάδες διάσημους, οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας στον Quaden, χαρίζοντας του ξανά το χαμόγελο.

Ο κωμικός Βrad Williams συγκέντρωσε σχεδόν 150.000 δολάρια για να στείλει το αγόρι στη Disneyland, ιδρύοντας μια σελίδα στο GoFundMe και ζητώντας από τον κόσμο να συγκεντρώσουν χρήματα για να δώσουν χαρά στο αγόρι. Ο κωμικός, ο οποίος έχει επίσης γεννηθεί με νανισμό, έγραψε: «Δημιουργώ αυτό το GoFundMe για να κάνω γνωστό στον Quaden ότι ο εκφοβισμός δεν θα γίνει ανεκτός και ότι είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος που αξίζει χαρά».

«Θέλω ο Quaden και η μητέρα του να πετάξουν στην Αμερική, να τους φέρω σε ένα ωραίο ξενοδοχείο και να τους πάω στη Disneyland. Δεν το κάνω μόνο για τον Quaden, αλλά και για όποιον έχει δεχθεί bullying στη ζωή του και του είπαν πως δεν ήταν αρκετά καλός. Ας δείξουμε στον Quaden και σε άλλους ότι υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο και πως την αξίζουν». Ο κωμικός δήλωσε ότι εάν συγκεντρωθούν πάρα πολλά χρήματα, το πλεόνασμα θα προσφερθεί σε οργανώσεις που στηρίζουν θύματα εκφοβισμού. Μέχρι την Πέμπτη, η σελίδα είχε ήδη 6.500 δωρητές.

Την ίδια ώρα, ο σταρ του Χόλιγουντ Χιου Τζάκμαν έδειξε επίσης την συμπαράστασή του στον μικρό από την Αυστραλία, με ένα ηχηρό μήνυμα σε βίντεο. «Quaden, είσαι πιο δυνατός απ' όσο πιστεύεις και είμαι φίλος σου. Ας είμαστε όλοι καλοί με τους άλλους γιατί ο εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτός. Η ζωή είναι αρκετά δύσκολη, οπότε ας θυμηθούμε, κάθε άνθρωπος μπροστά μας αντιμετωπίζει μια δική του μάχη και πρέπει να είμαστε ευγενικοί».

Το βίντεο με το σπαρακτικό ξέσπασμα του μικρού, δημοσίευσε στα social media η μητέρα του Yarraka Bayles, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με όσα βίωνε ο γιος της, όταν πήγε να τον πάρει από το σχολείο και εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητο κλαίγοντας. Ο 9χρονος, ο οποίος γεννήθηκε με τον πιο κοινό τύπο νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία (achondroplasia), είπε στη μητέρα του: «Θέλω να αυτοκτονήσω. Θέλω να μαχαιρώσω την καρδιά μου, θέλω να με σκοτώσουν».

Η μητέρα κοινοποίησε το βίντεο και δήλωσε «Αυτά είναι τα αποτελέσματα του bullying. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω». Η μητέρα τόνισε πως «Αυτό είναι που κάνει ο εκφοβισμός. Πρέπει συνεχώς να τον προσέχω για τάσεις αυτοκτονίας. Τώρα έχουμε ένα σοβαρά αυτοκτονικό παιδί που είναι θύμα εκφοβισμού κάθε μέρα το σχολείο. Γίνεται κάθε μέρα και είμαστε άρρωστοι». To βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου περνώντας τα σύνορα της Αυστραλίας ενώ η εθνική ομάδα ράγκμπι της χώρας κάλεσε τον μικρό να είναι ο επίσημος συνοδός της στο γήπεδο, στον αγώνα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Χωρίς πόρτες και παράθυρα: Η βίλα της Ναόμι Κάμπελ στην Αφρική έχει στέγη από φύλλα κοκοφοίνικα

Παράδοση και πολυτέλεια στη βίλα του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.

04 Μαϊ 2024

Λεπτή χωρίς στερήσεις: Οι κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες που χάνουν κιλά χωρίς να κάνουν δίαιτα

Υιοθέτησε τις συνήθειες και τη στάση ζωής τους. Σίγουρα μπορείς να γίνεις μία από αυτές.

Περισσότερα από

Life

04 Μαϊ 2024

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τα μυστικά της και οι παραλλαγές της

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση.

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;