Το «Destino» είναι μία animated ταινία μικρού μήκους που κυκλοφόρησε το 2003 από την Disney, όμως αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς η παραγωγή του είχε ξεκινήσει από το 1945, ως μία συνεργασία του Γουόλτ Ντίσνεϊ και του Ισπανού ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί.

Ήταν ένα project που έμεινε μυστικό για 58 ολόκληρα χρόνια. Ήταν το 1945 όταν ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί συναντήθηκε με τον μάγο των κινουμένων σχεδίων, τον Γουόλτ Ντίσνεϊ. Ο Νταλί που είχε δει την «Φαντασία», το κλασικό αριστούργημα κινουμένων σχεδίων με συνοδεία κλασικής μουσικής, είχε μαγευτεί από το αποτέλεσμα.

Έτσι οραματίστηκε πως θα ήταν αν όλα αυτά που ζωγράφιζε στους πίνακες του αποκτούσαν ζωή. Ο Γουόλτ Ντίσνευ , που δεν υπολειπόταν καθόλου σε φαντασία, βρήκε την ιδέα εξαιρετική. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν σαν πιλότο, ένα φιλμ έξι λεπτών με θέμα του τον Χρόνο, το Δυνάστη του ανθρώπινου πεπρωμένου. Ο Νταλί μιλώντας γι αυτό που ετοίμαζαν, είχε πει τότε ότι η Βιομηχανία της Διασκέδασης δίνει ατέλειωτες επιλογές στη τέχνη. Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ είχε πει απλά πως πρόκειται για μια απλή ιστορία που έχει να κάνει με μια κοπέλα που ψάχνει να βρει την αγάπη.

Η αυθεντική μουσική του «Destino» ανήκει στον Μεξικανό τραγουδοποιό Armando Domínguez, όμως τον Γενάρη του 2015, ένα ανώνυμος μπλόγκερ που είδε την ταινία σκέφτηκε ότι θα ταίριαζε πολύ καλύτερα με την μουσική των Pink Floyd. Έτσι άλλαξε την αυθεντική μουσική επένδυση και στην θέση της έβαλε το κλασικό «Time» των Pink Floyd, το οποίο δένει άψογα και το βίντεο που προέκυψε από την υπέροχη αυτή ιδέα μετράει εκατομμύρια προβολές.

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS