Η πρόσφατη τηλεοπτική επιτυχία του Netflix "The Haunting of Hill House" έφερε από την αρχή στο προσκήνιο τα θρίλερ που έχουν ως κεντρικό τους αξόνα ένα στοιχειωμένο σπίτι στο οποίο συμβαίνουν μυστηριώδη, ανατριχιαστικά πράγματα. Βέβαια, όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί, στις ιστορίες του Conjuring, στο Τελευταίο Σπίτι Αριστερά και σε πολλές ακόμα κινηματογραφικές επιτυχίες, που αποδεικνύουν πως η αδρεναλίνη που νιώθουμε την στιγμή που παρακολουθούμε ένα καλό θρίλερ είναι βασικό συστικό ενός blockbuster. 

Τι κάνεις, όμως, όταν, στην πραγματική ζωή, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να είσαι εσύ ο ίδιος ιδιοκτήτης ενός στοιχειωμένου σπιτιού. Ακριβώς αυτό συνέβη σε μία οικογένεια από το Νιού Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία πλήρωσε το ποσό του 1,4 εκατομμυριού δολαριών, το 2014, για να αποκτήσει ένα άνετο, διώροφο στο Westfield.

Η οικογένεια δεν μετακόμισε αμέσως στη νέα της κατοικία καθώς ήθελε να κάνει εκτενή έργα ανακαίνισης στο σπίτι, λίγο καιρό όμως αφού οι εργάτες ξεκίνησαν να δουλεύουν στον χώρο οι Maria και Derek Broaddus άρχισαν να λαμβάνουν παράξενα, απειλητικά γράμματα από άγνωστο αποστολέα, ο οποίος υπέγραφε ως "The Watcher". 

Το ζευγάρι αρχικά αγνόησε τις απειλές του αποστολέα, που αναρωτιόταν στα γράμματα του τι ακριβώς θέλει η οικογένεια Broaddus από το σπίτι του, εξηγώντας τους πως εκείνος είναι αυτός που φυλάει το οίκημα, μετά τον πατέρα του και τον παππού του. Στη συνέχεια τους συμβούλεψε να φύγουν μακριά για το καλό τους. Για ένα διάστημα οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά, αλλά τα γράμματα έγιναν όλο και συχνότερα και τρομακτικά. 

Οι Broaddus τότε απευθύνθηκαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος επιβεβαίωσε πως είχε λάβει και εκείνος τα ίδια ακριβώς απειλητικά γράμματα από τον μυστηριώδη άντρα που υπέγραφε ως "The Watcher". 

«Ο παππούς μου φυλούσε αυτό το σπίτι το 1920 μέχρι που ανέλαβε ο πατέρας μου 1960. Τώρα είναι η δική μου σειρά. Γνωρίζετε την ιστορία του σπιτιού; Γνωρίζετε τι κρύβεται στους τοίχους της οδού Boulevard 657. Τι θέλετε εδώ; Θα το ανακαλύψω,» έγραφε ο Watcher τόσο στους πιο πρόσφατους, όσο και στους παλαιότερους ιδιοκτήτες του σπιτιού. 

Όλοι αρχικάν θεώρησαν πως πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο, αλλά θορυβήθηκαν πολύ όταν ο άγνωστος άρχισε να αναφέρεται με απειλητικά λόγια στα παιδιά της οικογένειας Broaddus. Η αστυνομία της περιοχής ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση από 2014, θεωρώντας ότι θα βρει γρήγορα τον άνθρωπο πίσω από τα ψεύτικά γράμματα. Παρόλα αυτά, εδώ και 5 χρόνια, το μυστήριο παραμένει άλυτο και οι Αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Όλες οι έρευνες έχουν καταλήξει σε απόλυτο αδιέξοδο και όλες οι προσπάθειες για να ταυτοποιηθεί ο αποστολέας έχουν πέσει στο κενό.

Τελικά, μία πενταετία μετά, η οικογένεια πήρε την απόφαση να πουλήσει το σπίτι, στο οποίο δεν έζησε ποτέ, για το ποσό των 960 χιλιάδων δολαρίων, εγκαταλείποντας στη μέση τις διαδικασίες ανακαίνισης. 

Με πληροφορίες από την Independent

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS