Ο τίτλος πρίμα μπαλαρίνα ανήκει σε 6 χορεύτριες στην Ελλάδα και αντικατοπτρίζει το ταλέντο και τις επιτυχίες μιας μπαλαρίνας. Η Μαρία ξεκίνησε να χορεύει όταν ήταν 5 ετών και από τότε η πορεία ήταν μόνο ανοδική.

Στο podcast Πέρα από τα όρια, μιλάει για τα όσα νιώθει όταν ανεβαίνει στην σκηνή, τους τραυματισμούς, τη διατροφή και τις σχέσεις μιας μπαλαρίνας του επιπέδου της. Υπάρχουν άραγε όρια και τι δεν μπορεί να νικήσει ο άνθρωπος; Μια κατάθεση ψυχής από μια υπέροχη πρίμα μπαλαρίνα.


Ακούστε το:

 

Ανάμεσα σε όλα αναφέρθηκε:

Στο συναίσθημα που νιώθει όταν ανεβαίνει στη σκηνή να ερμηνεύσει:

Κοίτα, τη στιγμή που πατάω στη σκηνή δεν κυριαρχεί τίποτα. Είναι η στιγμή που απελευθερώνεσαι από οποιαδήποτε αγωνία μπορεί να είχες πριν. Είναι η στιγμή που περίμενες και είναι η στιγμή που ουσιαστικά θα την περιέγραφα σαν να κοιμάμαι πριν και είναι η στιγμή που ξυπνάω και ανοίγω τα μάτια μου και επρόκειτο να βιώσω μια διαδρομή μια ιστορία, σαν να μην ξέρω τι θα συμβεί. Σαφώς περνούν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό διότι προσπαθείς να φέρεις εις πέρας την τεχνική σου, αλλά εφόσον είναι τέχνη είναι σαν να είναι οι δεύτερες σου σκέψεις αυτές, για να μπορέσεις να το παραδώσεις σαν τέχνη.

Στο τι της δίνει δύναμη τις δύσκολες ώρες:

Υπάρχει ένα ένστικτο, επιβίωσης, ένα ένστικτο ζωής, αν θες να, να πούμε. Το οποίο εκείνη τι στιγμή αν το αντιληφθείς ότι βρίσκεσαι σε, σε κίνδυνο, γιατί κίνδυνος είναι εκείνη τη στιγμή, γιατί εκτίθεσαι, είτε είσαι στο βουνό είτε σε στη σκηνή, και έχεις κοινό μπροστά σου, έχεις ευθύνη να παραδώσεις κάτι, εκείνη τη στιγμή είναι σαν να ανοίγει ένα κανάλι, και να τη βρίσκεις τη δύναμη, οπότε, οι δυνατότητές σου ευρύνονται, μεγαλώνουν.

Στην καλύτερη συμβουλή που της έδωσε η μητέρα της:

Όταν έφυγα στα 20 μου χρόνια να πάω στην όπερα της Βιέννης για την πρώτη μου δουλειά ως χορεύτρια, επαγγελματίας χορεύτρια, η μητέρα μου μου είπε, πρώτη φορά που μου μίλησε για τον χορό και η τελευταία φορά επίσης, μου είπε: "άνοιξε τα φτερά σου και πέταξε".

Στα θέματα διατροφής που αντιμετωπίζει μια μπαλαρίνα:

Έψαξα να βρω τη διατροφή, ποια είναι η σωστή διατροφή, που θα με ενισχύσει για καλύτερη απόδοση και για να είμαι πιο υγιής. Όμως δεν είναι εύκολο για όλους, ίσως να ήμουν και από τις τυχερές με το σώμα που, που έχω. Σίγουρα για, για κάποιους άλλους χορευτές είναι πιο δύσκολο με το σώμα τους, απλά χρειάζεται και λίγο τύχη να σε συμβουλέψουν και οι σωστοί άνθρωποι, ώστε να καταλάβεις αυτό που, που θα σε σώσει.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS