Το Mega Stories συγκέντρωσε μαρτυρίες για τον Ζακ Κωστόπουλο, όπου οι πιο κοντινοί του άνθρωποι μίλησαν γι’ αυτόν, προσπαθώντας να φωτίσουν το ποιος ήταν πραγματικά. Ανάμεσα σε αυτούς, η φίλη του Ιωάννα Λαμπροπούλου, που ξενάγησε τη δημοσιογράφο στα βραχάκια όπου γιόρταζαν τα γενέθλιά του κάθε χρόνο: «Ερχόμασταν εδώ όλοι μαζί για βραδινό μπάνιο και εμφανίζαμε μετά την τούρτα. Ήταν, και καλά, το πάρτι-έκπληξη που ξέρεις ότι θα γίνει! Βέβαια αυτός πάντα έκλαιγε. Μας αγκάλιαζε, μας φίλαγε».

Μια άλλη φίλη του, η Λένα Μαδούρα, περιέγραψε τις καραόκε βραδιές τους, που τόσο απολάμβανε εκείνος: «Συχνάζαμε στο καραόκε στην Αθήνα, πριν ξεκινήσει να κάνει drag. Όταν ανέβαινε στο stage τα έδινε όλα. Εννοείται ότι τον ήξεραν, εννοείται ότι το λάτρευε αυτό. Μια μέρα που είχε πάρα πολύ κόσμο του λέω κουλ, πιο ήρεμα, γιατί είχε μια παρέα περίεργη μπροστά. Αλλά εκείνος λέει, θα τα δώσω όλα. Ήταν μια ομάδα μπάσκετ, που γιόρταζε γενέθλια, λίγο επίφοβη η κατάσταση. Ανέβηκε, τα έδωσε όλα και κατέληξε η ομάδα μπάσκετ να κάνει τρενάκι στο μαγαζί και να φωνάζει, go, Ζάχος, go, Ζάχος! Τον λατρέψανε».

«Tα έδωσε όλα και κατέληξε η ομάδα μπάσκετ να κάνει τρενάκι στο μαγαζί και να φωνάζει, go, Ζάχος, go, Ζάχος! Τον λατρέψανε»

Στη συνέχεια μίλησε ο πατέρας του, Ευθύμιος Κωστόπουλος, που όταν ρωτήθηκε πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είδε, απάντησε: «Κάναμε διακοπές εδώ όλη η οικογένεια και μια μέρα πριν φύγω είχε πανήγυρη το χωριό μου, η Αγία Ευθυμία, και μου είπε να πάμε. Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν ήταν και πολύ του πανηγυριού. Την άλλη μέρα έφυγε για την Αμερική. Σαν να ήθελε να αποχαιρετιστούμε».

Συγκινητική ήταν η μαρτυρία της μητέρας του, Ελένης Κωστοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων είπε: «Έδινε σε αυτή την κοινωνία, ήταν ένας αγωνιστής, ένας μαχητής. Δεν χρησιμοποιούσε βία, δεν έβριζε ποτέ, δεν άπλωνε χέρι ούτε σε ένα μυρμηγκάκι. Είχε όμως αυτό το θάρρος να βγαίνει μπροστά, να προβάλλει το ποιος ήταν, να δίνει ελπίδα και δύναμη στους άλλους. Άνοιξε τη ζωή του σαν βιβλίο και είπε σε όλους, ελάτε, διαβάστε τη ζωή μου, εγώ αυτός είμαι. Αυτό θέλω για την κοινωνία, για τον κόσμο. Θέλω να βοηθήσω. Να μην κατακρίνουμε τους ανθρώπους, να μην κοιτάμε το εξωτερικό τους. Να μοιραζόμαστε, να έχουμε αλληλεγγύη. Στα μάτια μου είναι ο ήρωάς μου».

Δείτε τις συνεντεύξεις για τον Ζακ Κωστόπουλο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex
 

TAGS