ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.

Με αφορμή την 25ετή προσφορά του στην γαστρονομική ιστορία του «NJV Athens Plaza», ο chef Νίκος Γιαννόπουλος μας δίνει τρεις συνταγές για τη βραδιά του ρεβεγιόν.

Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.
Ο Νίκος Γιαννόπουλος είναι ένας ταπεινός και γλυκός άνθρωπος. Λατρεύει την κουζίνα και νιώθει πολύ πιο άνετα όταν μαγειρεύει παρά όταν κάνει οτιδήποτε άλλο. Η συνεργασία του με το μεγάλο αθηναϊκό ξενοδοχείο μετράει περισσότερα από 25 χρόνια και αυτό αποδεικνύει τόσο την αξία του όσο και την ικανότητά του να εμπνέεται συνεχώς καινούριες γεύσεις, για να διατηρεί υψηλό το ενδιαφέρον των πελατών του.
Οι συνταγές του έχουν, συνήθως, μεσογειακές και γαλλικές αναφορές. Πιάτα που ξεχειλίζουν άρωμα και γεύση. Γαστρονομικές δημιουργίες γεμάτες συναίσθημα και αναμνήσεις που συγκινούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.
Ο σεφ του «The Parliament» Νίκος Γιαννόπουλος.
Ένας τέτοιος chef δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του ξενοδοχείου στο οποίο έχει αφιερώσει την καριέρα του. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το «NJV Athens Plaza» αποφάσισαν να γιορτάσουν την μεγάλη του επέτειο με ένα δείπνο αποκλειστικά με δικές του δημιουργίες (ένα μενού 25 υπέροχων συνταγών).
Εμείς, γευτήκαμε τα μοναδικά πιάτα και αποσπάσαμε τρεις συνταγές που όλοι θα θέλαμε να είχαμε σε ένα εορταστικό δείπνο. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε μαζί τους και, με την πρώτη ευκαιρία, επισκεφτείτε το «The Parliament» για να απολαύσετε κάτι από τα χέρια του μεγάλου δημιουργού.

Ντοματόσουπα με τραγανό σπεκ, βασιλικό και κρουτόν φέτας

Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες
200 ml χυμό ντομάτας
500 γρμ. πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
2 lt ζωμό κότας
200 ml λευκό κρασί
200 γρμ. σπεκ
1 ματσάκι βασιλικού
4 κριτσίνια
200 γρμ. φέτα κομμένη σε καρέ
200 γρμ. κορν φλάουρ
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις ντομάτες σε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις ντομάτες και, μόλις σοταριστούν, αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και τον χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα στο multi (για να αποκτήσει κρεμώδη υφή) και το περνάμε από σινουά.
Κόβουμε το σπεκ σε λεπτές φέτες, το ζεματίζουμε και το περνάμε από τη σχάρα να γίνει τραγανό. Το κόβουμε julienne και το ρίχνουμε στη σούπα.
Μουσκεύουμε τα καρέ φέτας, τα πανάρουμε στο κορν φλάουρ και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν κρουτόν.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, τοποθετούμε ένα κριτσίνι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και κρουτόν φέτας.

Σαλάτα με λυκοτρίβολο και ανθότυρο με φιστίκι Αιγίνης, σε κρέμα από Αγιόφυλλο

Υλικά
400 γρμ. ανθότυρο, σε 4 φέτες
200 γρμ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
150 γρμ. βούτυρο
3 ασπράδια αβγών
100 ml κρέμα γάλακτος
200 ml Αγιόφυλλο (κόκκινο γλυκό κρασί)
4 μπουκετάκια λυκοτρίβολου
Λίγα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι. Περνάμε τις φέτες του ανθότυρου μία μία στο ασπράδι και στη συνέχεια στο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το
παναρισμένο τυρί να πάρει χρώμα.
Αδειάζουμε το περιττό βούτυρο από το τηγάνι και σβήνουμε με το Αγιόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το μπουκέτο από το λυκοτρίβολο. Τοποθετούμε τη φέτα ανθότυρου και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου.

Στήθος πάπιας με μέλι, ξίδι και σουσάμι

Υλικά
4 στήθη πάπιας
100 ml κρασόξιδο
100 ml μέλι
50 γρμ. σουσάμι
500 ml demi-glace
50 ml αραβοσιτέλαιο ή σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα στήθη της πάπιας με ένα μαχαίρι ως εξής: από την πλευρά που είναι το δέρμα, ελαφρώς διαγώνια και αντίθετα ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το αραβοσιτέλαιο και σοτάρουμε πρώτα από την πλευρά του δέρματος να πάρει χρώμα και στη συνέχεια από την άλλη. Κατόπιν μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να μείνει ζουμερό το κρέας στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε τα λίπη από το τηγάνι και σοτάρουμε το σουσάμι. Σβήνουμε με το κρασόξιδο, προσθέτουμε το μέλι και την demi-glace και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμα τα στήθη, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σερβίρουμε (με λαχανικά (ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Το εστιατόριο «The Parliament» του ξενοδοχείου «ΝJV Athens Plaza».

Read Next

05 Μαϊ 2024

Χωρίς πόρτες και παράθυρα: Η βίλα της Ναόμι Κάμπελ στην Αφρική έχει στέγη από φύλλα κοκοφοίνικα

Παράδοση και πολυτέλεια στη βίλα του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.

04 Μαϊ 2024

Λεπτή χωρίς στερήσεις: Οι κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες που χάνουν κιλά χωρίς να κάνουν δίαιτα

Υιοθέτησε τις συνήθειες και τη στάση ζωής τους. Σίγουρα μπορείς να γίνεις μία από αυτές.

Περισσότερα από

Life

04 Μαϊ 2024

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τα μυστικά της και οι παραλλαγές της

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση.

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;