Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, o Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων «Athens Culture Net», πραγματοποιούν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 λογοτεχνικό περίπατο που βασίζεται στο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση. Το μυθιστόρημα, που πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Balkanika, εστιάζεται στη νύχτα που πυρπολήθηκε η Αθήνα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012. Η συγγραφέας και οι αναγνώστες-περιπατητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή των δύο εμβληματικών ηρωίδων του βιβλίου επτά χρόνια μετά. Η περιήγηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στους ιστορικούς κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων», οι οποίοι παραμένουν κλειστοί μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Φεβρουαρίου του 2012. Η ξεχωριστή αυτή δράση εντάσσεται στην ενότητα «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου».

Πληροφορίες για την «Αθηναϊκή Διαδρομή Βιβλίου»: Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, σημείο συνάντησης: στην οδό Χρήστου Λαδά (στην παλιά έξοδο των κινηματογράφων) και ώρα 12 το μεσημέρι.

Διαδρομή: Σύνταγμα-Εξάρχεια. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα γίνονται σύντομες στάσεις σε μέρη όπου εκτυλίσσεται το βραβευμένο μυθιστόρημα. Η συγγραφέας θα αναφερθεί σε αυτά και θα διαβάσει σύντομα αντίστοιχα αποσπάσματα.

Διάρκεια: 1 ½ ώρα

Mία παλαιότερη συνέντευξη με την Ρέα Γαλανάκη.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS